Romanian Society - University of Portsmouth
Mereu am crezut ca tehnologia reuseste sa faca viata oamenilor mai usoara. Le inlesneste treburile, ajutand la progresul societatii, in general. Mi-am schimbat mentalitatea dupa ce am incercat sa postez acest text pe blogul Edmundo, si am esuat lamentabil. Tin sa ii multumesc lui Vlad pentru ajutorul oferit in postarea acestui mesaj. Si anume:
Multi romani au impresia ca “afara-i mai bine”. Oriunde ar insemna acel “afara”, cat mai in Vest sa fie. Pe masura ce durata potentialului zbor catre acel “afara” creste, cu atat va fi sigur mai “bine” (un cuvant atat de relativ, nu credeti?). De aceea toata lumea incearca sa plece spre mirajul marelui Vest.
Din toti acesti calatori, care isi impacheteaza viata intr-o valiza, putini sunt cei ce ar avea intr-adevar motive sa o faca. Sunt de parere ca studentii fac parte din acea categorie.
Dar ce te faci atunci cand, student fiind, ajungi in final intr-o camera de camin, trantesti valiza pe podea, te uiti in jur si respiri aerul inchis, cu aroma de mobila lustruita, ce din vara nu a fost schimbat, si te intrebi: acum ce?
Si noi am fost in aceasta ipostaza. Ne-am simtit departe de casa, la celalalt colt al lumii, fara vreo persoana cunoscuta pe langa. Si da, este un sentiment neplacut, cel putin. Stim cum este sa o iei de la zero, fara vreun prieten pe langa tine. Caci, nu-i asa, orice greutate se trece mai usor in 2 (sau mai multi, de ce nu?).
Acesta este unul din motivele pentru care, alaturi de Lucian Ene, si el student la University of Portsmouth, am infiintat, in cadrul Students Union, societatea romanilor, Romanian Society (da, ne-am gandit mult pana sa ii gasim acest nume, din pacate).
Scopul societatii nu este doar acela de a ajuta noii romani veniti la studii, in fiecare an din ce in ce mai multi. Este unul din obiectivele pe care ni-l propunem, alaturi de altele. Insa, cum pe acest blog predominant intra potentiali studenti, consider ca acest obiectiv se adreseaza bine segmentului de piata la care avem acces prin prezentul canal media (vai, ma simt ca in sesiune cand scriu astfel de randuri!).
Asadar, pentru a nu lungi postarea. Societatea incearca sa ajute noii veniti in oras, prin oferirea experientei studentilor din anii 2 sau 3. Cu alte cuvinte, esti nou in Portsmouth si ai nevoie de un sfat, sau cauti compania unor studenti din tara ta, ne-ar face placere sa ne cunoastem. Din pacate, multi pleaca la studii cu gandul “plec din Romania pentru ca sa scap de romani”. La intalnirea societatii de acum cateva seri, acesta a fost un topic destul de mult dezbatut. Dar, surpriza, consens. Nimeni nu era de parere ca a interactiona cu romani, departe de casa, este un lucru de ascuns. Din contra, este un lucru benefic.
Pentru cei ce sunt deja de un an sau mai mult in Portsmouth, si citesc aceste randuri: Societatea are ca scop legarea comunitatii de romani din oras, prin diverse activitati si evenimente. Suntem inca la inceput, deci daca vreti sa faceti parte dintr-un proiect ambitios si, speram noi, de viitor, urmatoarea noastra intalnire va avea loc Miercuri, 16.02.2011, Denis Sciama, 11:50.
Contacte: alexandru.stefanescu@myport.ac.uk / lucian.ene@myport.ac.uk
Alexandru Stefanescu
Business Enterprise Development, Year 2
University of Portsmouth
Discuta cu un consilier EDMUNDO
Consiliere educațională la un click distanță!
Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.
Primul pas ca să devii student internațional
Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.