Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Studenții europeni au acces la o varietate de burse și finanțări pentru a-și susține studiile în diferite țări europene.

Pentru a afla sursele de finanțare specifice în cazul tău contacteaza unul din consilierii Edmundo.

Iată câteva tipuri comune de burse la care poți avea acces:

Finanțări din partea guvernului

Acest tip de finanțare se aplică studenților europeni în cazul Olandei, Irlandei, Suediei și a Danemarcii.

Când vorbim despre studiul în Olanda ne referim la un împrumut guvernamental care acoperă in totalitate taxa de școlarizare deja accesibilă (aprox. 2500 eur/an) studenților sub 30 de ani admiși la un program de Bachelor și/sau Master in Olanda. Tot în cazul Olandei, vorbim de o sursă suplimentară de finanțare din partea DUO, respectiv granturi in valoare de aprox. 850 euro/lună. Aceste granturi pot fi accesate pentru costurile de întreținere, ca o sursa de finanțare suplimentară opțională, condiția fiind obținerea unui job part-time.

În Irlanda, aproximativ 10.000 de programe de studiu sunt finanțate de către stat prin programul SUSI, taxa de școlarizare devenind astfel gratuită.

În țările nordice studenții pot beneficia, suplimentar taxei de școlarizare care este gratuită, și de student aids în valoare de aprox. 1000 euro/lună dacă lucrează part-time.

Un astfel de exemplu este ajutorul de la guvernul suedez CSN în valoare de aproximativ 1.150 euro/lună sau bursa SU în Danemarca, în valoare de aproximativ 800 euro/lună, oferite studenților ce lucrează minim 10-12 ore pe săptămână cu contract de muncă.

Burse ale universităților

Bursele universităților depind de țara de studiu, de universitate și uneori chiar de programul de studiu ales din cadrul unei anumite universități.

Universitățile care oferă burse sau scutiri de taxe pentru studenții străini, inclusiv pentru cei europeni, pot fi bazate pe merite academice, talente speciale (de exburse sportive), nevoi financiare, nevoie de cercetare (în caz de doctorat) etc.

Scutire de taxă de școlarizare sau taxă de școlarizare 0 regăsim în țările nordice.

Burse de merit sunt acordate în baza performanțelor academice ale candidaților, cum ar fi notele școlare, scorurile la teste standardizate și realizările anterioare.

Un exemplu de bursă de merit semnificativă poate fi cea oferită de University of Sheffield, care oferă o reducere de 50% din taxa de școlarizare pe toți anii de studiu celor mai merituoși studenți.

Recent introduse, ca efect al Brexit sunt așa-numitele Transition Scholarships oferite de anumite universități din UK pentru a veni în sprijinul europenilor post-Brexit. Aceste burse permit europenilor să studieze în Marea Britanie, plătind aceeași taxa cu elevii britanici.

Tot aici încadrăm și:

Burse de cercetare și doctorat: Pentru studenții interesați de cercetare sau de studii doctorale, există numeroase burse și finanțări disponibile în cadrul unor programe de cercetare și colaborări internaționale.

Burse pentru studii specifice: În funcție de domeniul de studiu (științe, arte, tehnologie etc.), pot exista burse specializate acordate studenților pentru a-și urma interesele academice.

Ex.: Bursele pentru femei care studiază programe STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) sunt inițiative care încurajează participarea femeilor în domenii care sunt subreprezentate de genul feminin. Aceste burse au scopul de a sprijini și de a motiva femeile să urmeze cariere în domeniile STEM, care adesea prezintă provocări legate de inegalitățile de gen.

Alte burse se oferă la nivel national sub diferite criterii: ca studentul să lucreze part-time un anumit număr de ore pe lună (Olanda, Danemarca sau Suedia), sau ca studentul să aibă un anumit număr de ani petrecuți ca rezident în țara respectivă (Belgia).

Programul Erasmus+

Acest program european de mobilitate academică oferă studenților șansa de a studia sau a efectua stagii în diferite țări europene. Prin intermediul Erasmus+, studenții pot primi o finanțare pentru a acoperi cheltuielile de școlarizare, cheltuielile de trai și costurile de transport.

Este important să reții că tipurile de burse disponibile și criteriile de eligibilitate pot varia semnificativ de la o țară la alta și de la o instituție la alta. Studenții ar trebui să caute informații actualizate pe site-urile universităților și pe paginile oficiale ale guvernelor pentru a afla mai multe despre oportunitățile de burse disponibile în țara și domeniul lor de interes.

Pentru a afla sursele de finanțare specifice în cazul tău contacteaza unul din consilierii Edmundo.

Descoperă variante de finanțare

FINS te poate ajuta cu un credit de studii

FINS este un proiect dezvoltat de Grupul EDUCATIVA cu sprijnul Fondului European de Investiții prin intermediul Erasmus+ Student Loan Guarantee Facility și Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI).

Elevii și studenții pot accesa credite de studii de până la 25.000 EUR pentru a-și finanța studiile de Licență sau Master, în orice țară din Uniunea Europeană, Marea Britanie și Elveția.

Burse și Surse de Finanțare

Găsește soluții pentru studiul în străinatate

Australia
Australia
Guvernul australian și instituțiile de învățământ superior au dezvoltat programe de burse pentru a atrage studenți internaționali talentați. Aceste burse pot acoperi parțial sau integral taxele de școlarizare, costurile de trai și chiar oferi asistență financiară pentru călătorii. Cu o abordare bazată pe merit, studenții europen... Vezi mai mult
Belgia
Belgia
Belgia se numără printre destinațiile de învățământ superior de top din Europa, iar taxa de școlarizare face ca această țară să fie accesibilă și atractivă pentru studenții europeni care doresc să-și continue studiile aici. În Belgia taxa de școlarizare însă este una redusă, fiind de numai €1.100 / an. Belgia oferă și ... Vezi mai mult
Canada
Canada
Canada oferă o gamă variată de burse și oportunități de finanțare pentru studenții europeni care doresc să urmeze o universitate în țară. Una dintre cele mai prestigioase opțiuni este Programul de Burse Internaționale Trudeau, care oferă sprijin financiar pentru studenții internaționali cu rezultate academice excepționale și care... Vezi mai mult
Coreea de Sud
Coreea de Sud
Guvernul sud-coreean oferă diverse programe de burse destinate studenților internaționali, inclusiv Programul de Bursă Globală pentru Studenții Străini (Global Korea Scholarship). Acest program acoperă costurile de școlarizare, chirie și asigurare medicală, oferind, de asemenea, o alocație lunară pentru cheltuieli personale. De asemene... Vezi mai mult
Cipru
Cipru
Bursele și oportunitățile de finanțare pentru cetățenii europeni care doresc să urmeze o universitate în Ciprul de Nord pot reprezenta o cale accesibilă pentru obținerea unei învățăminte de înaltă calitate într-un mediu multicultural. Universitățile din Ciprul de Nord oferă numeroase burse și programe de finanțare destinate st... Vezi mai mult
Danemarca
Danemarca

Danemarca oferă taxe de școlarizare gratuită cetățenilor europeni, iar studenților care lucrează part-time li se oferă un sprijin financiar din partea guvernului danez de aproximativ 800 de euro/lună, denumit SU. De aceea bursele sunt de obicei oferite cetățenilor internaționali, și nu celor EU care deja beneficiază de aceste avantaje financiare și care permit unui student care lucrează part-time să se întrețină singur.

În ansamblu, sistemul de oportunități de finanțare din Danemarca face ca studiile universitare în această țară să fie accesibile și atrăgătoare pentru studenții europeni dornici să experimenteze educația de înaltă calitate și cultura daneză.

Finlanda
Finlanda
Una dintre cele mai notabile opțiuni de finanțare este Programul de Burse Universitare din Finlanda (Finnish Government Scholarship Program), care este destinat studenților străini de toate naționalitățile. Acest program acoperă costurile de școlarizare, cheltuielile de trai și asigură oportunități de cercetare și stagii pentru studen... Vezi mai mult
Elvetia
Elvetia
Bursele în Elveția sunt concentrate începând cu nivelul masteral, continuând cu cel doctoral si post-doctoral. Una dintre cele mai prestigioase opțiuni este Bursa Confederației Elvețiene, care este disponibilă pentru studenții străini și acoperă o mare parte din costurile de școlarizare și trai și se acordă începând cu nivelul ma... Vezi mai mult
Franta
Franta
Bursele și oportunitățile de finanțare disponibile pentru studenții europeni care doresc să urmeze studii universitare în Franța se oferă în special începând cu nivelul masteral de studiu. Una dintre cele mai prestigioase opțiuni este Bursa Guvernului Francez, care acoperă taxele de școlarizare și oferă un ajutor financiar pentru c... Vezi mai mult
Germania
Germania
Germania oferă numeroase burse și oportunități de finanțare pentru studenții europeni dornici să urmeze o universitate în această țară. Unul dintre cele mai cunoscute programe de finanțare este Bursa DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), care acoperă o gamă largă de discipline și este disponibilă atât pentru studenții de... Vezi mai mult
Grecia
Grecia

Unele universități din Grecia oferă propriile programe de burse pentru studenții străini. Aceste burse pot fi acordate pe baza performanțelor academice sau a nevoilor financiare ale studenților și pot contribui semnificativ la reducerea costurilor educaționale.

Studenții europeni aleg această destinație de studiu întrucât învățământul superior în această țară este o opțiune accesibilă și atractivă pentru mulți tineri europeni.

Grenada
Grenada
Grenada este o destinație atractivă pentru studenții internaționali datorită peisajelor sale tropicale, climei prietenoase și oportunităților academice oferite de Universitatea St. George’s (SGU). Pentru a studia în Grenada, există mai multe burse și oportunități de finanțare disponibile pentru studenții internaționali. Iată ... Vezi mai mult
Irlanda
Irlanda

Irlanda oferă numeroase burse și oportunități de finanțare pentru studenții europeni dornici să urmeze o universitate în această țară pitorească. Unul dintre cele mai notabile programe este SUSI, care este disponibil pentru studenții internaționali, inclusiv cei din Europa. Această bursă acoperă taxele de școlarizare în întregime pentru anumite universități, făcând ca studiul în Irlanda să fie gratuit.

Prin urmare, pentru un european interesat să urmeze o universitate în Irlanda, există opțiuni de finanțare disponibile pentru a face acest vis realitate și pentru a profita de o educație de calitate într-un mediu prietenos și ospitalier.

Italia
Italia
Italia oferă o gamă diversificată de burse și oportunități de finanțare pentru studenții europeni care doresc să urmeze studii universitare în țară. Una dintre cele mai prestigioase opțiuni este reprezentată de bursele oferite de Ministerul Italian al Educației, care sunt disponibile pentru cetățenii europeni și non-europeni deopo... Vezi mai mult
Letonia
Letonia

Diverse universități oferă burse specifice pentru studenții internaționali. Aceste burse pot acoperi parțial sau chiar integral costurile de școlarizare și pot fi accesate pe baza rezultatelor academice sau a altor criterii specifice fiecărei burse.

În plus, există și posibilitatea de a obține locuri de muncă cu jumătate de normă sau burse de cercetare în cadrul universităților, care pot contribui la suportul financiar al studenților. Cu toate aceste oportunități de finanțare, Letonia se dovedește a fi o destinație atractivă pentru studenții europeni dornici să își continue studiile superioare într-un mediu academic divers și vibrant.

Marea Britanie
Marea Britanie
Bursele și oportunitățile de finanțare pentru cetățenii europeni care doresc să urmeze studii universitare în Marea Britanie au fost subiectul unor schimbări semnificative în urma ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, proces cunoscut sub numele de Brexit. Cu toate acestea, multe universități din Marea Britanie continuă să of... Vezi mai mult
Mexic
Mexic

Guvernul mexican și diverse instituții de învățământ superior oferă programe de burse, cu accent pe promovarea diversității culturale și a schimburilor academice internaționale. Aceste burse acoperă în mod obișnuit costurile parțiale ale taxei școlarizării, facilitând astfel accesul la educație de calitate în Mexic. Cu astfel de resurse disponibile, aspiranții la studii în Mexic au oportunitatea de a experimenta nu numai educația de înaltă calitate, ci și cultura vibrantă și diversă a Mexicului într-un mediu internațional și multicultural, contribuind astfel la promovarea schimburilor culturale și academice între cele două continente.

Olanda
Olanda
Olanda este cunoscută pentru sistemul său de învățământ de înaltă calitate și diversitatea programelor academice oferite, iar pentru studenții europeni interesati să urmeze o universitate în această țară, există oportunități de finanțare disponibile. În Olanda, taxa de școlarizare poate fi acoperită integral de un împrumut d... Vezi mai mult
Romania
Romania

România oferă unul dintre cele mai ieftine sisteme educaționale la nivel universitar din Uniunea Europeană.

Taxa de școlarizare este gratuită pentru cetățenii români care sunt admiși pentru un loc bugetat de către stat, și uneori chiar pentru cetățenii de altă naționalitate.

Bursele depind de către fiecare universitate în parte, însă majoritatea universităților de stat oferă următoarele tipuri de burse: de performanță, merit, socială și diverse burse în funcție de parteneriatele pe care le au stabilite cu diverse companii.

Spania
Spania
Universitățile din Spania oferă diverse burse și ajutoare financiare pentru studenții străini, în special pentru cei cu performanțe academice deosebite sau pentru cei care provin din țări în curs de dezvoltare. Este important să verificați site-urile web ale universităților spaniole și să contactați departamentele de admitere pent... Vezi mai mult
SUA
SUA
Pentru un european care dorește să urmeze o universitate în Statele Unite, există numeroase burse și oportunități de finanțare disponibile, care pot face acest vis o realitate accesibilă. Una dintre cele mai prestigioase și căutate opțiuni este programul Fulbright, care oferă burse pentru studenții internaționali dintr-o gamă largă... Vezi mai mult
Suedia
Suedia
Una dintre cele mai atractive modalități de finanțare este reprezentată de taxa de școlarizare gratuită oferită studenților europeni. În plus, studenților care lucrează part-time, le este oferită o bursă guvernamentală care poate contribui la acoperirea cheltuielilor de trai în perioada educațională. De asemenea, Suedia este recuno... Vezi mai mult
Thailanda
Thailanda
Guvernul thailandez oferă diverse programe de burse pentru studenții internaționali, inclusiv europeni, pentru a promova învățământul superior în țară. Aceste burse acoperă adesea costurile școlarizării, cazarea și chiar asigură o alocație lunară pentru trai. În plus, numeroase universități thailandeze au propriile programe de ... Vezi mai mult
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)