Jurnal Edmundo – University of Worcester
University of Worcester, elită și istorie
University of Worcester este una dintre cele mai importante universități publice din Marea Britanie, localizată în orașul Worcester din Regatul Unit. Cu o istorie care datează din anul 1946, universitatea a început să câștige distincții și ranguri încă din anul înființării ei.
De ce University of Worcester?
În ultimii 5 ani, universitatea a investit 150 de milioane de lire cu scopul dezvoltării facilităților din cadrul campusului. Printre acestea se numără:
- The Hive library – un proiect în parteneriat cu Worcestershire County Council. Este prima astfel de bibliotecă din Europa (o combinație între o bibliotecă publică și o bibliotecă universitară).
- City Campus – un campus universitar minunat, chiar în inima orașului, care îți oferă o priveliște superbă, alimentându-ți inspirația.
- Worcester Arena – Cu facilități spațioase și de ultimă generație, Worcester Arena dispune de 2000 de locuri și este locul perfect pentru competiții, antrenamente sportive și alte evenimente.
- Charles Darwin Laboratories – Vei avea ocazia să lucrezi în laboratoare științifice, alături de specialiști din diverse domenii. Laboratoarele includ un laborator dedicat de microbiologie, un laborator de criminalistică și o cameră de climat controlat.
- Locuri de cazare/cămine nou construite
- Nominalizată în „Times Higher Education” (THE) la categoria „Universitatea anului”, în anul 2016;
- Printre universitățile cu cea mai rapidă dezvoltare din UK;
- Universitate finalistă în cadrul premiilor „International impact”;
- Se situează în top 10 universități care pun accentul pe sport, în UK;
- University of Worcester este singura universitate care oferă programe de studii în domeniul sportului pentru persoane cu dizabilități. (Disability Sport Degree);
- Oferă burse de studii pentru baschet și sport;
- Una dintre ținte este atingerea unui număr de 15.000 de studenți în următorii 5 ani;
- Înființarea unei școli de medicină în următorii 5 ani;
- Oferă programe de Foundation prin intermediul UWIC – un colegiu asociat.
Universitatea este structurată pe mai multe departamente (Institutes)
- Institute of the Arts
- Institute of Health an Society
- Institute of Humanities
- Institute of Science and the Environment
- Institute of Sports and Exercise Science
- Worcester Business School
- University of Worcester International College
Incursiune în viața unui student la University of Worcester
Având în vedere că Edmundo este partener al University of Worcester, am avut ocazia să luăm pulsul campusului și să îți transmitem experiența vieții de student în cadrul universității. Consilierele noastre, Andra și Alexandra, și-au propus să expună obiectiv de ce University of Worcester este o universitate de top, așa că au luat drumul Marii Britanii pentru a se documenta cât mai temeinic și pentru a se pune pentru câteva zile în pielea studentului la University of Worcester. În continuare, vă lăsăm în compania lor.
Worcester - orașul
Micuț, dar cochet și foarte verde, Worcester este un oraș istoric, recunoscut pentru Worcester Cathedral, dar și pentru rolul jucat în timpul Războiului Civil Englez, prin Bătălia de la Worcester din 3 Septembrie 1651.
Oportunități și perspective într-un oraș ideal
Worcester este locul potrivit pentru cei care vor să studieze într-un oraș de 100.000 de locuitori, dintre care 11.000 sunt studenți. Mai mult, este unul dintre cele mai sigure orașe din UK. Se poate merge lejer pe jos, pentru că everything is within walking distance, ceea ce înseamnă că se reduc costurile pentru transport. Orașul oferă numeroase oportunități de job-uri part-time pentru cei care vor să își suplimenteze veniturile, precum și modalități de petrecere a timpului liber.
De asemenea, orașul este conectat cu principalele aeroporturi din UK (40 de minute până în Birmingham, în jur de două ore până la Manchester Airport și London Heathrow), ceea ce îl face o destinație de studiu potrivită pentru studenții internaționali. Astfel, studenții de la Worcester se pot bucura și de avantajele unui oraș mare (evenimente, activități culturale, concerte), după un scurt drum până în Birmingham, de exemplu.
Experiențele noastre în cadrul University of Worcester
Pe parcursul șederii noastre la University of Worcester, am avut ocazia să ne alegem câteva activități din cadrul departamentelor universității, la care să participăm activ. În cele trei zile, noi am ales să participăm la activitățile organizate de către următoarele departamente: Institute of Creative Arts, Institute of Science and the Environment, Worcester Business School. Totodată am participat și la activitățile organizate de către Institute of Sport and Exercise Science, acestea fiind obligatorii pentru toți participanții.
Un accent deosebit pus pe partea practică
Având în vedere faptul că teoria stă doar la baza unei meserii, practica fiind cea care închide cu succes cercul carierei unui profesionist, am fost foarte încântate să observăm ideea de experiențe practice bogate din cadrul programelor educaționale. La fiecare eveniment academic am avut ocazia să ne punem în pielea profesioniștilor din diverse domenii și să înțelegem prin activități specifice dimensiunea fiecărei meserii în parte. Ne-a impresionat răbdarea oamenilor, ușurința și implicarea cu care ne-au explicat tot ce trebuia să știm. Pasiunea este cu siguranță elementul care îi ghidează, profesionalismul spunându-și cuvântul.
Institute of Sport and Exercise Science
Aici am făcut mișcare, la propriu. Am fost împărțiți în grupuri de câte 5 și, coordonați de studenți din cadrul acestui departament, a trebuit să parcurgem mai multe activități, în urma cărora eram notați, per echipă.
Ne-am exersat abilitățile de lucru în echipă, rezistența fizică, îndemânarea, dar ne-am și distrat pe cinste. Aceste activități fuseseră create pentru a fi făcute împreună cu elevi cu diverse deficiențe, punându-se mult accentul pe partea de integrare a persoanelor cu astfel de probleme.
De departe cele mai atractive activități au fost wheelchair basketball și blindfolded football. Da, ei fac asta la universitate. Echipele lor de wheelchair basketball reprezintă țara chiar și la campionate europene, iar noi am fost plăcut surprinse să aflăm că o studentă româncă a făcut parte din echipa de fete care a jucat la nivel european.
După activitățile sportive, am făcut o plimbare de 15-20 de minute spre St. John Campus. După o prezentare generală a campusului, a urmat următorul eveniment.
Institute of Creative Arts
Am întâlnit 3 profesori care ne-au făcut câte o prezentare și o scurtă demonstrație pe partea de video, sound și filmmaking.
Video – Ne-am jucat cu niște device-uri și am putut vedea cum arată o filmare cu un DSLR versus o cameră mult mai performantă. Pe scurt, camera respectivă era mult mai stabilă și chiar și în condiții de alergat sau urcat/coborât scări în timpul filmării, video-ul era mult mai calitativ.
Sound – A trebuit să creăm sunete și să le suprapunem, cu precizie, peste un video, astfel încât să pară real. Ne-am distrat foarte tare, mai ales că a trebuit să realizăm aceste sunete prin cele mai banale activități (agitarea unor boabe de fasole într-un pahar – pentru zgomotul produs de tren, bătaia sacadată a buricelor degetelor pe masă – pentru a imita pașii unui cățel, etc.)
Filmmaking – Am văzut cum arată o „cameră verde”. Denumirea ei vine de la faptul că această cameră este în mare parte acoperită de un material de culoare verde, deseori denumit și „croma”, material ce este de ajutor în post-producția video, atunci când este necesară separarea subiectului de fundal, sau din contră, adăugarea unui anumit fundal în planul îndepărtat al cadrului. Culoarea verde este folosită datorită faptului că este una dintre culorile în cea mai puțină concordanță cu nuanța pielii umane, acest fapt ajutând la încadrarea cât mai naturală a subiectului, pe orice fundal.
Institute of Science and the Environment
Piesa de rezistență la acest eveniment a fost Forensic House, o casă special amenajată pentru studenții de la Criminalistică, un loc în care „crimele și fărădelegile curg lanț”.
De asemenea, cei de la Institute of Science and the Environment au și o cameră concepută astfel încât să poată schimba temperatura din ea la valori extreme, cameră folosită de firme private pentru testarea diverselor echipamente. Atunci când am fost noi, aveau de testat niște covoare, spre exemplu.
Platinum Halls of Residence
A urmat apoi o vizită la Platinum Halls of Residence – St John`s. Tariful ajunge la 165 de lire / săptămână. Este un tarif de Londra și nicidecum potrivit pentru un oraș micuț. Totul arată foarte bine și studenții au toate facilitățile incluse, dar chiar și așa nouă ni s-a părut destul de scump. Bineînțeles, erau și camere mai ieftine. Depinde de confortul pe care îl caută fiecare student.
Am avut ocazia să facem o plimbare pe malul râului Severn, un râu pe care locuiesc o mulțime de lebede. Vremea a fost splendidă, astfel încât am profitat din plin de razele soarelui.
Am socializat și ne-am pregătit sufletește pentru a urca cele 200 de scări până la vârful catedralei, de unde am admirat panorama superbă a orașului. Traseul nu a fost unul tocmai ușor, mai ales că scările se îngustau pe măsură ce urcai. Am văzut, de acolo de sus, chiar și biserica în care s-ar fi căsătorit însuși Shakespeare.
Pe tot parcursul șederii noastre în catedrală, am fost fascinate de ghidul nostru, un bătrânel ghiduș care ne-a povestit o grămadă de lucruri interesante despre catedrală, făcându-ne să ne simțim foarte bine și să îl ascultăm cu drag.
Worcester Business School
Aici ne-am împărțit pe echipe și am jucat rolul unor oameni de afaceri care trebuiau să facă cea mai profitabilă investiție, cu costuri minime.
Pe scurt, am avut la dispoziție 250.000 de lire, cu care să „cumpărăm” niște piese lego (foarte scumpe, de altfel), și să construim cu ele cel mai înalt turn, suficient de trainic pentru a susține un... ou.
Bineînțeles, cele mai utile piese erau și cele mai scumpe. Această activitate era câștigată de echipa care construia cel mai înalt turn, cu cea mai mică investiție. Nu o să vă vină să credeți, dar echipa noastră s-a clasat pe locul 2, la un punct distanță de echipa câștigătoare. Am construit un turn de aproximativ 17 centimetri și am reușit să economisim și 40.000 de lire.
The Hive
După ultimul eveniment academic, am vizitat The Hive – o super-bibliotecă ce este casa unei colecții uriașe de materiale printate și online, ele putând fi descoperite în 3 cataloage online. Foarte interesant este că această clădire este construită astfel încât să fie eco. Nu există aer condiționat, ventilația făcându-se doar cu ajutorul aerului care vine din subsol, răcit cu ajutorul ierbii de afară. Biblioteca este antifonată cu ajutorul unui anumit tip de lemn, care are astfel de proprietăți. Este, într-adevăr, de-a dreptul impresionant.
Ulterior am vizitat primăria din Worcester, unde primarul și ceilalți funcționari publici ne-au făcut o primire călduroasă.
Experiența de student internațional la Worcester
Am avut ocazia să participăm la o prezentare în care ni s-au evidențiat oportunitățile pe care le are un student în cadrul universității.
Studenții se bucură de o aplicație cu accent pe: informații înainte de sosirea în campus, întâmpinarea la aeroport, formular întâmpinare aeroport, facilități de chat, orar, hărți interactive, informații importante în documente de tip PDF.
Primele săptămâni în calitate de student la Worcester:
- International induction: cunoașterea altor studenți, rezolvarea problemelor de ordin practic, orientare, acomodarea cu diferența de fus orar, instalarea în spațiile de cazare.
- Welcome week: cunoașterea colegilor și a profesorilor, confirmarea modulelor, evenimente diverse, aderarea la diverse cluburi și societăți studențești.
Programul Year Abroad
Studenții au posibilitatea să opteze pentru un semestru de studii într-o altă țară, anul trei de studii în afara țării în care se află universitatea, școli de vară sau alte experiențe internaționale. Universitatea este parteneră cu universități din Franța, USA, Taiwan, Australia sau Korea de Sud.
Despre Year Abroad sau Un an de studii în străinătate
- Studenții trebuie să fie înscriși full-time;
- Posibilitatea completării unui an de studiu sau a unui an de pregătire (cu posibilitatea combinării lor);
- Studenții sunt înscriși la un modul cu 0 credit, WORC3000 Third Year Abroad, pentru care vor primi un fie un calificativ de ADMIS, fie unul de RESPINS;
- Metoda de evaluare este decisă de către conducerea fiecărui institut în parte și poate fi adaptată pe fiecare student în parte.
Recunoașteri
Certificat de experiență internațională, Certificat ERASMUS (dacă este cazul), etc.
Studenții plecați sunt încurajați să scrie pe un blog sau pe Facebook/Instagram, în timpul experienței în străinătate.
Profesori români la University of Worcester
După această prezentare a urmat o lungă sesiune de întrebări și răspunsuri, cu profesori din cadrul tuturor institutelor, și un networking lunch. În cadrul sesiunii de Q&A, fiecare avea câte cinci minute la dispoziție pentru a adresa întrebări fiecărui departament (ne-am mutat de la o masă la alta, ca la speed dating). A fost o experiență utilă, căci am reușit să interacționăm și să adresăm întrebări și reprezentanților institutelor pe care nu am reușit să le vizităm.
Tot aici am avut plăcerea să aflăm că doi dintre profesorii de acolo erau români.
De ce să aplici la University of Worcester?
După cum ați putut vedea în incursiunea noastră în lumea University of Worcester, vorbim despre o universitate de prestigiu, cu o istorie de zeci de ani, istorie presărată cu sute de generații de absolvenți care și-au urmat visul de a ajunge acolo unde și-au dorit. Profesionalismul cadrelor didactice este cu siguranță de cel mai înalt nivel, profesorii fiind alături de studenți cu sprijin pe toate planurile.
Un campus modern cu toate dotările necesare, un oraș cu numeroase oportunități de muncă part-time dar și de relaxare, o bibliotecă la cele mai înalte standarde, accentul pus pe sport și sănătate, focusul pe partea practică a studiilor, programul de studii într-o altă țară, toate acestea sunt motive care fac din University of Worcester o universitate de prim rang.
Pentru mai multe detalii legate de costuri de studii în Marea Britanie, modalități de aplicare și burse, vă așteptăm aici.
Echipa Edmundo, aici pentru tine
Pentru orice alte detalii legate de studiile în străinătate, îți stăm la dispoziție în cadrul platformei noastre online, pe care o poți accesa aici.
Consilierii din echipa noastră sunt pregătiți să îți răspundă la orice fel de întrebare și să te consilieze gratuit să aplici la această universitate, și nu numai.
Cam atât de la noi. Sperăm că am reușit să vă luăm cu noi în frumoasa noastră călătorie prin Worcester și că v-ați făcut o idee de ansamblu despre viața unui student acolo.
Cu drag,
Andra și Alexandra.
Discuta cu un consilier EDMUNDO
Consiliere educațională la un click distanță!
Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.
Primul pas ca să devii student internațional
Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.