Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Irlanda – destinația ideala pentru studiu

În contextul actual al Brexit-ului, Irlanda devine o destinație de studii tot mai populară printre europeni, situându-se pe locul 14 în topul celor mai bune sisteme educaționale din lume (OEDC 2019). Conform Top Brexodus Destination 2018, 35% dintre respondenți au ales Dublin ca destinație de relocare, în detrimentul Marii Britanii.

Dublin a fost numit al 6-lea cel mai prietenos oraș din lume (Big 7 Travel 2019). În momentul de față, conform Irish Universities Association, Irlanda se mândrește cu peste 32.000 de studenți internaționali atrași de calitatea universităților irlandeze, profesorii bine pregătiți și diversitatea programelor.

Sistemul educațional

Deși ca sistem de predare Irlanda și Marea Britanie sunt foarte asemănătoare, este mult mai convenabil să studiezi în Irlanda, acum că Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană. În Irlanda taxele de studiu variază între 5400 și 8000 de EUR pe an și poți beneficia de împrumutul de la FINS pentru a-ți acoperi o parte din cheltuieli.

Instituțiile de învățământ superior din Irlanda au peste 5.000 de cursuri oferite în domenii precum știință, tehnologie, inginerie, afaceri, drept, limbi, literatură, psihologie, sociologie și alte științe umane, precum și arte creative, vizuale și ale spectacolului.

Irlanda a fost desemnată în repetate rânduri drept o țară extrem de prietenoasă și e poziționată în topul clasamentelor în ceea ce privește siguranța cetățenilor.

Posibilitatea găsirii unui loc de muncă după absolvire

Conform unui studiu al Irish Universities Association din 2020, 78% dintre absolvenții din anul 2018 erau angajați sau urmau să începă contractul de muncă în 9 luni de la absolvire, iar 16% își continuau studiile postuniversitare. Doar 3% dintre absolvenții de licență erau în căutarea unui loc de muncă la 9 luni de la absolvire, ceea ce face că sistemul de învățământ superior din Irlanda să fie foarte valoros în pregătirea tinerelor talente și a forței de muncă.

Chiar dacă Irlanda are propria sa limbă și cultură, limba engleză este cea mai răspândită și de aceea cele mai mari multinaționale aleg Irlanda pentru a-și deschide noi sedii. Vorbim despre nume precum Airbus, Daimler-Chrysler, Fast Retailing, Nokia, Renault, Samsung, SAP, Technicolor și Microsoft.

Cum finanțezi studiile în Irlanda?

FINS este singurul serviciu de finanțare din România ce oferă credite pentru studenți, pliate pe nevoile specifice ale celor care își doresc să studieze în Europa.

Dacă îți dorești să studiezi în orice țară din Europa (inclusiv Marea Britanie și Elveția), poți accesa până la max. 25.000 EUR pentru un program de licență sau master, fără să ai nevoie de venituri, un job sau alte garanții.

Ce poți plăti cu FINS?

 • Taxele de școlarizare
 • Chirie (inclusiv depozit)
 • Cheltuieli lunare (mâncare, transport, cheltuieli personale, entertainment)
 • Echipamente și materiale de studiu pentru activitatea ta universitară 
 • Asigurarea medicală 
 • Alte cheltuieli personale

De ce să alegi creditul FINS?

 • Primești consiliere financiară.
 • Ofertă personalizată: oferta ta finală de credit va fi personalizată în funcție de bugetul inclus în aplicație și de nevoile tale reale, pentru a evita să te împrumuți mai mult decât ai nevoie.
 • Flexibilitate: vei primi lunar exact câți bani ai nevoie, pentru a evita să cheltui mai mult decât plănuiești. În plus, vei plăti dobândă doar pe sumele utilizate, nu pe întreaga sumă împrumutată.
 • Protecție și ajutor în situații neprevăzute: în situații dificile, putem să suspendăm temporar plata ratelor la credit. De asemenea, ne vom strădui să te ajutam și în alte moduri ca să poți să-ți revii cât mai repede.
 • Rambursat anticipată în orice moment după terminarea studiilor, în orice moment, fără costuri suplimentare.

Mai multe detalii poți primi chiar acum direct de la un consilier EDMUNDO!

Universități unde EDMUNDO te poate ajuta să aplici gratuit

Dublin Business School

Dublin Business School (DBS) este cel mai mare colegiu independent dintre instituțiile de învățământ superior irlandeze. Cu o populație de studenți de peste 9.000, DBS oferă o gamă largă de programe de studii, în regim full-time sau part-time. Înființat în 1975, Colegiul și-a stabilit rapid o reputație excelentă prin calitatea și standardele predării, oferind oportunități de învățare flexibile și inovatoare, conforme nevoilor studenților și angajatorilor.

La DBS se pune accent pe importanța echilibrării studiului cu sănătatea socială și fizică, prin urmare se pun la dispoziție peste 60 de cluburi și societăți din care poți alege, de la sport, întreprinderi, mediul academic și activități de caritate. Anii petrecuți la facultate sunt, fără îndoială, cei mai formativi ani din viața cuiva. Având în vedere acest lucru, DBS a numit o echipă premiată pentru experiență studențească pentru a facilita numeroase excursii, ieșiri, evenimente și activități de caritate. Echipa este dedicată creării de cariere și organizează ateliere de lucru pentru a-i ajuta pe studenți să își perfecționeze CV-ul și să aibă un bun start profesional. În fiecare semestru, centrele de cariere ale DBS găzduiesc o „Săptămână de dezvoltare a carierei personale”, în care sunt invitate companii de top pentru a oferi sesiuni de informare, seminarii web și a forma grupuri de discuții.

Câteva exemple de programe de studiu:

 • Accounting & Finance
 • Law
 • Media & Journalism
 • Counselling
 • Psychology
 • Film & Creative Media
 • Business
 • Information Technology

Griffith College

Înființat în 1974, Griffith College este cel mai extins colegiu independent dintre instituțiile de învățământ superior irlandeze, cu mii de studenți în campusurile sale din Dublin, Cork și Limerick.

Înființat în urmă cu peste 40 de ani, Griffith College se bucură de o reputație națională și internațională, în creștere, pentru succesul studenților. Colegiul și-a construit o reputație de invidiat, oferind studenților cursuri de primă clasă și materiale de studiu excelente.

Griffith College oferă programe de studii recunoscute la nivel internațional, completate de o gamă largă de soluții educaționale profesionale, pe termen scurt și de formare corporativă.

Acest colegiu este un institut educațional desemnat pentru Quality & Qualifications Ireland (QQI). Mulți foști studenți au continuat să se bucure de cariere distinse, atât în Irlanda cât și pe plan internațional, în domenii variate precum contabilitate, business, informatică, proiectare, drept, mass-media, muzică și teatru.

Câteva exemple de programe de studiu:

 • Accounting & Finance
 • Business
 • Communication
 • Film & Television
 • Interior Design
 • Law
 • Animation
 • Hospitality Management

Un consilier EDMUNDO te poate ajuta să aplici gratuit, atât pentru un program de studiu în Irlanda dar și pentru un împrumut de la FINS. Nu ezita să ne contactezi!

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)