Cum să fii AS la interviul pentru SPOT ADMISSIONS

După cum poate știi deja 8 universități din Marea Britanie, European Nursing Academy și Maastricht School of Management Romania te așteaptă la o sesiune de admitere pe loc în 13 și 14 iulie 2020. Admiterea constă într-un simplu interviu de tipul Spot Admissioncare va avea loc ONLINE, de acasă!

În cazul în care nu știai aceste lucruri, poți să citești mai multe detalii despre universitățile participante, documentele necesare și în ce constă înscrierea propriu-zisă aici.

În cadrul acestui articol dorim să venim în ajutorul vostru cu câteva tips & tricks legate de interviul propriu-zis din cadrul Spot Admissions. Sfaturile venite de la consilierii noștri sunt bazate pe organizarea evenimentelor Spot Admissions din anii trecuți și sperăm că după ce le parcurgeți să fiți mai liniștiți și mai pregătiți pentru a discuta cu reprezentanții universităților participante.

student absolvent de studii de master in uk scaled 1

9 Tips & Tricks pentru interviu

1. Pentru a fii cât mai sigur(ă) pe tine la interviu este extrem de important să conversezi cât mai mult în limba engleză înainte de interviu. Poți vorbi cu prietenii sau profesorul de limba engleză, să încerci să dezbați un subiect de unul singur vorbind cu voce tare, să încerci să te uiți la un film fără subtitrare și apoi să începi să-l povestești.

Orice exerciţiu este binevenit, atâta vreme cât te ajută să-ți exersezi abilitățile de comunicare orală în limba engleză!

2. Interviul va dura aproximativ 15 - 20 de minute, prin urmare respiră adânc și dă-le șansa celor de la universitate să te cunoască. Înainte de toate, însă, trebuie ca tu să te cunoști pe tine. Așadar, fă-ți o listă cu punctele tale forte, hobby-urile, lucrurile care te inspiră, pasiunile tale, experiențele de viață sau orice altceva care te reprezintă.

cum să fii un as la interviul pentru spot admissions 4

3. Citește cât de multe despre UK, iar dacă ai vizitat deja țara este SUPER!

Spune-le ce te-a impresionat, de ce vrei să te duci acolo, ce ai văzut și ce ți-ar plăcea să mai descoperi. Dacă nu ai ajuns încă în UK, atunci citește măcar câteva informații despre această țară, arată-le celor de la universitate că te-ai documentat îndeajuns și că ești hotărât(ă) să studiezi la ei în țară.

Mai mult decât atât, fă-ți temele despre universitatea aleasă de tine, citeşte informațiile de pe site-ul lor și arată-le că ai toate informațiile necesare despre programul la care ai aplicat. Pune întrebări acolo unde ai curiozități. Arată interes și motivație!

4. Apropo de motivație, care este motivația ta pentru a studia la instituția aleasă? De ce ai ales profilul pentru care ai aplicat? Acestea sunt două întrebări la care ar trebui să ai un răspuns convingător.

Fă-ți un text pe o foaie și încearcă să îl ai clar și în minte! Fii sincer(ă) și încearcă să-i convingi ți pe ei de pasiunea ta.

5. Încearcă să vii cu răspunsuri specifice la întrebările adresate. Dacă te întreabă despre activitățile extrașcolare atunci ar trebui să ai în minte exact ce ai făcut și cum te-au ajutat aceste activități. Pentru fiecare activitate făcută ar trebui să ai argumentele pregătite. Arată că ești exact candidatul pe care ei îl caută și demonstrează-le că meriți să te afli la interviu.

Dacă ai emoții, ia-ți câteva secunde înainte de a răspunde la întrebare, inspiră și expiră adânc și apoi formulează un răspuns coerent. Nu e necesar să dai un răspuns în prima fracțiune de secundă după ce ți-a fost adresată întrebarea, ci trebuie să oferi un răspuns coerent și plin de încredere.

cum să fii un as la interviul pentru spot admissions 3

6. Deși e un subiect care s-ar putea să fie puțin incomod, este posibil ca reprezentantul instituției să te întrebe de partea financiară și dacă părinții/rudele au posibilitatea să te susțină financiar. Aceasta se întâmplă pentru că au fost cazuri în care studenți acceptați au fost nevoiți să-și întrerupă studiile și să se întoarcă în țară deoarece nu se puteau întreține financiar.

Poți să le spui că ești decis(ă) să-ți găsești un job, dar ar fi bine ca aceasta să nu fie singura posibilitate de a te întreține. E important să le spui că ai discutat deja cu părinții despre partea financiară și că ai tot sprijinul din partea lor, măcar pentru primele luni.

 7. Vorbește cu pasiune, chiar dacă crezi că vorbitul în public nu este punctul tău forte. Cel mai mult contează ca ei să vadă că ești pasionat(ă) de domeniul pentru care ai aplicat, că ai informațiile despre instituția la care ai aplicat, că îți dorești cu adevărat să studiezi și să trăiești în UK și că te-ai gândit deja la aspecte precum partea financiară.

Motivația este cel mai important factor, nu fi stânjenit(ă) nici de accentul tău în limba engleză, nici de faptul că poate îți vei lua puțin timp pentru a răspunde la întrebare. Concentrează-te, respiră adânc și vorbește din inimă!

8. E posibil ca instituția să îți dea șansa să le pui și tu lor întrebări spre sfârșitul interviului. Întotdeauna e bine să le adresezi măcar o întrebare - două pentru a arăta interesul tău.

Vino pregătit(ă) cu 2 - 3 întrebări maximum pe care le poți pune; ți le poți chiar nota într-un carnețel pe care să-l aduci cu tine la interviu. Asigură-te că nu le pui întrebări al căror răspuns îl găsești pe site!

Arată-le că ți-ai facut research-ul de bază, însă că vrei să afli detalii despre ei. Gândeste-te la întrebări despre cazare, acomodare, viața în UK, orar, profesori sau orice altceva te-ar mai putea interesa.

 9. Și nu în ultimul rând, fii amabil(ă): spune „Hello” și „Goodbye” și întotdeauna un „Thank you!”

cum să fii un as la interviul pentru spot admissions 5

Nu uita să zâmbești, totul va fi bine!

Îți ținem pumnii 🙂 MUUUUUULT SUCCES!

Echipa Edmundo

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)