Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Coventry University – universitatea cu cei mai mulți studenți români din afara țării – vine la Spot Admissions!

Un sfert dintre toți studenții români care studiază în străinătate se află în Marea Britanie. Dintre cei aproape 8.000 de studenți români aflați la studii în această ţară, aproximativ 10% studiază la aceeaşi universitate, şi anume la Coventry University.

Această instituție educațională britanică se mândrește cu cea mai mare comunitate de studenți români din afara României și cu faptul că își păstrează acest statut în fiecare an, de peste 5 ani deja.

Studenții – prioritatea numărul unu a universității

Coventry University este o instituție dinamică, modernă, cu tradiție de excelență în predare, cercetare cu impact global și inițiative internaționale îndrăznețe. Toate acestea au fost construite pentru a deservi studenții universității și contribuie la o maturizare naturală pentru tinerii din ziua de azi și transformarea lor în oamenii de afaceri de succes de mâine. 

Procesul de integrare a tinerilor ce vin din România să studieze la Coventry University este facilitat atât de comunitatea mare de studenți români, cât și prin intermediul celor peste 150 de asociații studențești care vin să îmbogățească experiențele extra-curriculare în campus.

Eforturile universității sunt răsplătite, Coventry University fiind votată universitatea numărul 1 în ceea ce privește satisfacția studenților, conform unui studiu realizat de National Student Survey (NSS). De asemenea, universitatea a reuşit să obţină alte premii, precum:

  • Premiul “Universitatea Anului” privind experiența studenților (The Times and Sunday Times Good University Guide 2019)
  • Aur pentru Învățământ și Învățare (Cadrul de excelență în predare 2017)
  • Top 15 universități (din 2015 și până în prezent, conform Guardian University Guide)
  • Gold Standard în învățare și predare, cu punctaj maxim la predare, perspective de angajare pentru absolvenți, facilități și internaționalism (QS Stars Rating System 2019)
  • Aur la ultimul Teaching Excellence Framework, instituție care declară despre Coventry University că au „o cultură instituțională deosebită, care pune accent pe recunoașterea și recompensarea predării excelente”; accent deosebit pe angajabilitate și dezvoltarea abilităților care sunt foarte apreciate de angajatori.
coventry university uk painting

În prezent, aproximativ 650 studenți români urmează un program de licență sau de masterat la Coventry University, iar motivele pentru care au optat să își continue studiile aici sunt diverse.

“Am ales Coventry University după ce am citit descrierea cursului Ethical Hacking and Cyber Security. După doi ani de studiu, sunt mulțumit de alegerea programului, însă experiența oferită de Coventry University are o însemnătate mult mai mare pentru mine. Aici ai parte de o mulțime de activități care te ajută să te descoperi, cum ar fi stagiile de practică, schimburile de experiență cu studenții străini din toată lumea, dar și facilitățile de ultimă generație care îți permit să practici tot ce înveți la facultate. Coventry University este fără nicio îndoială o alegere excelentă pentru studenți, atât din perspectiva cursurilor bine structurate, cât și din cea a experienței internaționale oferite de universitate.”

Gabriel Elisei, student la Coventry University

Coventry University se remarcă în topurile internaționale, fiind recunoscută pentru excelență în predare, dar și pentru investițiile realizate în ultimii 10 ani. Astfel, cele trei campusuri ale universității se află la o distanță uriașă din punct de vedere academic și tehnic cât și cel al facilităților pe care le pune la dispoziția studenților săi.

Ca dovadă absolută a acestor eforturi ale universității stau noile clădiri dedicate departamentelor de Inginerie (investiție de 50 mil. lire) și celui de Științe Medicale și Științe Biologice (35 mil. lire) dar și planurile universității de a investi alte 430 mil. lire în următorii 4 ani în facilități oferite studenților și profesorilor.

coventry-university-uk-students-outdoor

Programe concepute pentru a familiariza studenții cu mediul de lucru 

Pe lângă faptul că instituția este unul dintre cei mai mari angajatori din orașul Coventry, universitatea intermediază legătura între companii și studenți prin programele academice care angajează full-time studenți în cel de-al treilea an, urmând ca pe baza experienței practice aceștia să se întoarcă la școală în anul 4 pentru depunerea lucrării de licență.

Printre giganții de pe piață se numără Jaguar, Land Rover, Aston Martin, Microsoft, IBM, HSBC, Barclays, Gucci, Interpol, Ritz Carlton Hotels, Lufthansa și Airbus. Reușitele parteneriatelor au rezultate pe măsură: 95% dintre absolvenții universității obțin un job cu normă întreagă sau progresează la master în primele 6 luni de la absolvirea studiilor de licență.

Programe de licență sau Bachelor Degree

La fel ca în România, facultatea începe cu programul numit Bachelor Degree, echivalentul licenței/facultății, urmat de programul de masterat. Bacalaureatul este cheia de acces la studiile universității care includ programe precum: Contabilitate, Finanțe-Bănci, Advertising, Marketing, Inginerie, Chimie, Servicii Publice, Arhitectură, Inginerie, Business, IT, Educație, Economie, Artă, Grafică, Geografie, Computer Science, Istorie, Științe Politice, Relații Internaționale, Statistică, Matematică, Fizică, Farmacie, Sociologie sau chiar și Fizioterapie.

Programe de master

Nivelul de licență Bachelor Degree are continuitate prin urmarea unui program de masterat, care se materializează prin programe precum: Limbi si Literaturi moderne, Arte, Științe Biomedicale, Servicii Publice, Sociale și Securitate, Sport și Educație Fizică, Fizioterapie, Psihologie, Computer Science, Construcții civile și structurale, Management, Inginerie, Electronică și telecomunicații, Business, Antreprenoriat, Educație, IT, Științele mediului, Biologie, Farmacie și Farmacologie, Drept, Relații Internaționale și Design.

Year abroad

Universitatea îți va oferi șansa unei experiențe academice în afara țării. China, India, Malta, Suedia și alte 86 de țări pot fi viitoarea ta destinație de studii. Coventry University oferă 1 an de experiență în orice țară îți dorești, unde îți vei face o mulțime de prieteni noi, vei degusta preparate specifice și te vei bucura de asimilarea unei noi culturi.

Cum? Peste 5000 de studenți au trăit o nouă experiență culturală într-una din cele 90 de țări, prin intermediul programului YEAR ABROAD. Cel mai mare avantaj este pregătirea pentru piața muncii, studenții dobândind o serie de noi skill-uri care fac diferența pentru angajatorii din UK, dar și pentru companiile din alte țări.

Universitate britanică de top cu tradiție în educaţie

Coventry University este una dintre cele mai mari universități din Marea Britanie, cu un campus situat în centrul orașului și numărând aproximativ 18.000 de studenți. Coventry University are una dintre cele mai vechi Facultăți de Artă și Design și cea mai mare bibliotecă din Marea Britanie în ceea ce privește materialele periodice și dotările multimedia (investiție de 16 milioane de lire sterline).

Studenții mai beneficiază și de un centru sportiv cu piscină și terenuri diverse, iar Uniunea Studenților le pune acestora la dispoziție o gamă variată de societăți și activități extra-curiculare.

Orașul Coventry este situat în centrul Marii Britanii, la doar 45 de minute de Londra și la 10 minute de Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie. Dacă îți place să explorezi și ești un împătimit al locațiilor încărcate cu istorie, precum castele și catedrale, Coventry este alegerea ideală.

În plus, centrul orașului abundă în pub-uri tradiționale, restaurante și baruri perfecte pentru după amiezi petrecute cu prietenii de la cursuri. Coventry University are campusuri localizate atât în inima orașului al cărui nume îl poartă, cât și în Londra ori Scarborough.

coventry-university-uk-modern-campus-outdoor-1920x1080

Încă mai poţi aplica la Coventry University anul acesta, cu Spot Admissions!

Pe 13 și 14 iulie, anul acesta, Coventry University revine în România, pentru a recruta următoarea generație de studenți. Reprezentanții universității acordă o ultimă șansă celor care nu au avut posibilitatea sau curajul de a aplica până acum la un program de licență sau de masterat în cadrul instituției.

Interviurile sunt susținute online, în cadrul Spot Admissions, eveniment organizat de EDMUNDO și singurul din țară unde universitățile oferă răspuns pe loc candidaților.

Dosarul de admitere necesită doar diploma/adeverința de licență sau de bac, respectiv foaia matricolă. În funcție de programul ales, un consilier EDMUNDO va îndruma candidații pe parcursul întregului proces de aplicare.

Nu uita să te înscrii AICI pentru a participa la interviurile de admitere susţinute de reprezentanţii universităţii la Spot Admissions 2020!

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)