Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Alternative de studiu pentru UK

Îți dorești să studiezi în UK, însă Brexitul ți-a dat planurile peste cap?

Avem soluția potrivită pentru tine: poți aplica în Germania, Grecia, Irlanda, Cipru, Letonia, Olanda sau România și să primești o diplomă de licență sau master a unei universități din Marea Britanie, la un cost mult mai mic.

Germania

Vrei să studiezi un program de licență în Accounting and Finance, Business Management, Computer Science sau chiar Software Engineering? Lancaster University are un campus în orașul Leipzig, situată pe locul 10 în topul celor de la The Guardian și care îți oferă posibilitatea de a studia 3 ani pentru a obține o diplomă de la o universitate de top din Marea Britanie. Aici taxele de școlarizare sunt de 9.000 EUR pe an, respectiv pentru un program de master, aceste costuri variază între 8.160 EUR și 14.400 EUR pentru un program de MBA. Programele durează 2 ani și există și posibilitatea plății lunare a taxei de școlarizare.

Grecia

Cum ar fi să studiezi ceea ce te pasionează într-o țară ce este asociată cu vacanțe, soare și insule deosebite?!

În această destinație cu climat cald și-au deschis campusuri universități căutate din Marea Britanie:

1. Metropolitan College – cea mai importantă instituție privată de învățământ superior din Grecia are parteneriate cu Oxford Brookes, Southampton Solent University, University of East London si Queen Margaret University. Are 2 campusuri în Atena și unul în Salonic.

2. CITY College – University of York – se află în Thessaloniki și oferă diplome de licență de la University of York din Marea Britanie situată în cele mai bune 150 de universități din lume.

3. City Unity College – oferă diplome de studiu de la Coventry University și Cardiff Metropolitan University și are campus în Atena. Aici poți găsi o mare diversitate de programe de studiu precum: Business, Psychology, Interior Design, Hospitality, Computer Science, English Language, Biomedical Science, Physiotherapy, Architecture, Civil Engineering sau Sports Management.

Costurile de studiu sunt în jur de 7.000 – 8.000 EUR pe an, dar poți accesa diferite burse în funcție de venit și rezultatele academice.

Irlanda

Țara care oferă un sistem educațional similar cu cel din Marea Britanie, dar cu niște costuri mult mai mici. În Irlanda taxele de școlarizare variază între 3.000 EUR și 8.000 EUR pe an. Dacă alegi să studiezi în Irlanda, te putem ajuta să aplici la Dublin Business School, Griffith College și Institute of Technology Carlow. Dublin Business School este cel mai mare colegiu independent ca instituție de învățământ superior irlandeză, pe când Griffith College este cel mai extins colegiu independent, ce are campusuri în Dublin, Cork și Limerick.

IT Carlow este o instituție publică, unul dintre cele mai mari colegii tehnologice din Irlanda cu campusul în Carlow, la doar o oră de Dublin. Acest lucru înseamnă că te poți bucura de toate oportunitățile oferite de marile companii din Dublin în timp ce beneficiezi de cazare la un cost mai scăzut în Carlow. Pentru că vorbeam de costuri scăzute, cel mai awesome este faptul că progamele de licență de la acest institut au o taxă de 3000 de euro, care poate fi acoperită integral de grantul SUSI, Student Universal Support Ireland. Taxele programelor de master se încadreaza de asemenea între 2500-5000 EUR.

Printre domeniile de studiu pe care le poți urma sunt: Accounting and Finance, Business, Communication, Film and Television, Interior Design, Law, Animation, Hospitality Management, Media and Journalism, Counselling, Psychology, Computer Science, Biomedical Electronics, Engineering, Brewing and Distilling, Sport.

Olanda

Universitatea Northumbria Newcastle a deschis în septembrie 2018 un campus în Amsterdam în cadrul Amsterdam University of Applied Sciences, care oferă calificări postuniversitare acreditate din Marea Britanie.

Renumită pentru rata mare de angajabilitate în rândul absolvenților, universitatea Northumbria oferă studenților din UE oportunitatea de a studia un master cu doar 5.980 EUR.

Astfel, while in Amsterdam și cu o diplomă de top din UK, poți studia unul dintre următoarele programe:

  • Project Management MSc
  • Business with International Management
  • Business with Business Analytics MSc
  • Business with Financial Management MSc
  • Luxury Brand Management MA
  • International Relations, Conflict and Security MA

How cool is that?

Cipru

University of Central Lancashire are propriul campus în Larnaca, Cipru, iar taxele de școlarizare sunt reduse la 8.500 EUR pentru licență și 8.925 EUR pentru master și oferă cursuri cu predare în limba engleză în varii domenii precum business&management, law, computing, sports, software engineering, atât la nivel de licență cât și la nivel de master. Absovenții primesc o dublă diplomă de la Uclan Cyprus și de la Uclan UK, recunoscută peste tot în lume. Soare, diploma de la o universitate din UK și taxe de școlarizare avantajoase? Cyprus is the place to study. 😊

Letonia

Transport and Telecommunication Institute (TSI) oferă studenților șansa de a urma un program cu dublă diplomă atât la nivel de licență cât și la nivel de master. La nivel de licență, poți studia Computer Science, iar la absolvire vei primi o dublă diplomă de la TSI și University of West of England Bristol (UWE Bristol), UK. Costul unui program de licență cu dublă diplomă este de 5600 EUR.

La nivel de master poți studia Computer Science, unde taxele ajung la 4.900 euro sau Aviation Management – 5.400 de euro, iar la absolvire vei beneficia de aceeași dublă diplomă de la University of the West of England (UWE Bristol) din UK și Transport and Telecommunication Institute (TSI) din Letonia.

Ungaria

Studiază în Ungaria, într-un mediu internațional la IBS și poți primi diploma dublă de la IBS si University of Buckingham UK sau Dublin Business School, Irlanda.

IBS îți oferă 3 programe de licență în parteneriat cu University of Buckingham in domeniul economic, mai exact Corporate Finance, Business Management, Business and Diplomatic Studies.

În parteneriat cu DBS poți studia urmatoarele programe de licență: International Business Economics și Business Administration și vei avea ocazia să îți petreci ultimul semestru in Irlanda. 😊

Durata programului de licență este de 6 semestre, iar costul este de 3700 euro/semestru.

Vestea bună este ca in semestru poti accesa o bursă sub forma unei reduceri de 25% din taxa primului semestru, iar din al doilea an semestru poti accesa bursa academică sub forma unei reduceri înte 50-75%. Cu rezultate academice bune, ai șansa la această bursă în fiecare semestru. 😊

România

Poți obține o diplomă de la Abertay University din Scoția chiar în România. Bucharest International School of Management oferă programe acreditate de licență în:

– Business Management

– Digital Marketing and Business Management

– Accounting and Finance with Business Analytics Școala asigură internship-uri și experiențe practice, dar și noțiuni teoretice care să le sprijine pentru a pregăti studenții pentru piața muncii actuală. Cursurile au loc în campusul din București, iar la sfârșitul celor 3 ani de studii, absolvenții primesc o diplomă din UK, recunoscută internațional. Diploma este oferită de Abertay University din Scoția, desemnată în 2021 University of the Year for Teaching Quality.

Cum să-ți finanțezi studiile în aceste locații?

Dacă în continuare taxele de școlarizare sunt o problemă, FINS vine în ajutorul tuturor studenților. Acesta este singurul serviciu de finanțare din România ce oferă credite pentru studenți, pliate pe nevoile specifice ale celor care își doresc să aplice în Europa.

Poți accesa până la maxim 25.000 EUR pentru un program de licență sau master, fără să ai nevoie de venituri, un job sau alte garanții.

Un consilier EDMUNDO te poate ajuta să aplici, atât pentru un program de studiu în Germania, Grecia, Irlanda, Cipru, Letonia, Olanda sau România, dar și pentru un împrumut de la FINS. Dacă ai o altă instituție în minte, contactează-ne pentru a te ajuta cu consiliere personalizată. 🙂

Ai văzut cât de ușor poate fi să-ți urmezi visul? Nu mai ezita și intră în legătură cu un consilier care să-ți fie aproape în tot procesul pe edmundo@educativa.ro.

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)