Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Unde poți aplica anul acesta pentru programe de masterat și ce surse de finanțare ai la dispoziție?

Vrei să aplici la un program de masterat în străinătate, dar nu știi care e deadline-ul? 

Îți oferim noi toate informațiile alături de sursele de finanțare disponibile!

1. Olanda
Țară cu multiple posibilități de dezvoltare și cultură bogată, Olanda este una din opțiunile cele mai apreciate de studenți datorită sistemului de învățământ și a programelor accesibile din punct de vedere financiar. Pentru universitățile de applied sciences termenul limită de depunere a dosarelor este 15 august iar pentru cele de research 1 mai/1 iunie. La acestea se adaugă și programele de winter intake cu deadline în 1 noiembrie/1 decembrie 2022.

Ca student poți beneficia de împrumut guvernamental sau burse pentru taxele de școlarizare ce încep de la  € 2000/an. Împrumutul olandez te ajută în achitarea taxelor și astfel te poți bucura de viața de student.

2. Belgia
Belgia este o țară multiculturală, cu un nivel de educație de cea mai înaltă calitate. Vrije Universiteit Brussels, Vesalius College Belgium și Institute for European Studies așteaptă să le descoperi programele de studiu chiar AICI. Keep in mind: poți aplica până pe 1 mai 2022! Taxele de școlarizare sunt de aproximativ € 960 iar costurile de trai variază în funcție de stilul tău de viață. Dacă îți dorești un venit în plus, salariul minim (lunar) pentru un job full-time în Belgia este de € 1.600. 

3. Finlanda
Specific țărilor nordice, Finlanda îți oferă posibilitatea unei experiențe internaționale de studiu, cu învățământ gratuit. Dacă ești absolvent de licență sau în ultimul an de studiu poți aplica la LUT University. Alege-ți domeniul de studiu și înscrie-te la un program de masterat până pe 31 mai 2022!

4. Germania
Este o destinație de studiu căutată de către studenți datorită calității superioare a învâțământului și a posibilităților accesării finanțărilor asupra taxelor de școlarizare. Pentru  universitățile din cadrul SRH Grup primul deadline este în 15 aprilie iar ultimul în 31 august 2022. Iar CBS International Business School are deadline-ul pe 15 mai 2022.

Taxele pentru programele de master variază între € 8160 și 14400/an însă, ca student beneficiezi de diverse surse de finanțare precum: Chancen E.G. , Brain Capital sau Creditul de studii FINS

5. Italia
EDMUNDO te poate ajuta să devii student în orașe vibrante precum Roma, Milano, Padova sau Veneția. Universitățile dispun de programe de masterat cu predare în limba engleză din domenii precum: arte, medicină, inginerie , științe sociale, științe economice, informatică și științe ale naturii. Taxele pentru programele de master sunt între € 2500 și 9800/an însă, ca student poți beneficia de finanțare asupra taxelor. 

Pentru Luiss Guido deadline-ul este 11 iunie, la Universita Cattolica Del Sacro Cuore poți aplica până în 30 iunie iar Padova University are deadline-uri pe 7 iulie și 2 septembrie 2022 (pentru programele cu locuri nelimitate).

6. Grecia
Dacă te gândești să-ți completezi experiența de student cu o destinație de vacanță, atunci Grecia ar putea fi destinația perfectă. Universitățile dispun de programe de masterat cu predare în limba engleză din diverse domenii: științe economice, științe umaniste, informatică, științe ale naturii & arte, iar taxele pentru programele de masterat variază între € 6 800 și 10 000/an.

La American College of Thessaloniki poți aplica până pe 20 august, Metropolitan College acceptă aplicații până pe 31 iulie iar deadline-ul pentru York City College este 31 august 2022

7. Irlanda 

Dacă te orientezi spre un program de master similar cu cele din UK, te ajutăm să aplici până pe 31 august la: Dublin Business School, Griffith College și IOT Carlow. Taxele de școlarizare sunt între € 5.000 și 12.000/an, iar AICI poți vedea toate programele & domeniile de studiu. 

8. Suedia

Universitățile din Suedia oferă un învățământ de calitate superioară unde cursurile sunt predate în limba engleză iar taxele de școlarizare 0! EDMUNDO îți pune la dispoziție 2 universități partenere: Jonkoping University și West University. Poți studia domenii precum: științe economice, inginerie și tehnologie, științe sociale, științe umaniste & many more. West University are deadline-ul în 15 aprilie iar la Jonkoping University poți aplica până pe 2 mai 2022!

9. Marea Britanie 

Experiența britanică îți oferă o gamă variată de programe de masterat. Vezi AICI care sunt acestea și universitățile la care te putem ajuta gratuit să aplici! 

Datorită Brexitului taxele de școlarizare au crescut și variază în funcție de univeristatea pe care o alegi. Dar nu te lăsa descurajat! Consilierul tău EDMUNDO îți poate spune ce surse de finanțare poți accesa și care sunt perioadele de înscriere (până în vară / iarnă – pentru programele de winter intake).

11. Danemarca

Taxe de școlarizare zero? Danemarca e locul pe care îl cauți! Vezi programele de masterat cu predare în limba engleză și alege ce ți se potrivește mai bine. Nu uita să aplici până la 1 mai pentru programul ales!

Cum îți finanțezi studiile?

FINS este singurul serviciu de finanțare din România ce oferă credite pentru studenți, pliate pe nevoile specifice ale celor care își doresc să aplice în Europa. Creditul FINS te poate ajuta să-ți duci studiile mai departe și să nu-ți mai faci griji pentru resursele financiare. Poți accesa până la 25.000 EUR pentru un programul tău de licență, fără să ai nevoie de venituri, un job sau alte garanții. 

Un consilier EDMUNDO te poate ajuta să aplici gratuit, atât pentru un program de licență, dar și pentru un credit de studii FINS.

Deci, ce mai aștepți? Intră în legătură cu un consilier care să-ți fie aproape în tot procesul! Ne poţi contacta oricând aici sau pe paginile noastre de social media: Facebook sau Instagram.

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)