Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Totul despre Fontys University din Olanda

Una dintre cele mai importante decizii pe care un absolvent de liceu trebuie să o ia este legată de alegerea unei universităţi în cadrul căreia să-şi continue studiile. Aceasta trebuie să fie potrivită pentru obiectivele sale viitoare şi să îi permită să-şi dezvolte liber capacităţile necesare pentru un viitor loc de muncă.

În ceea ce priveşte criteriile menţionate anterior, universităţile din străinătate au demonstrat de-a lungul anilor că le pot îndeplini la un nivel superior. Acestea reuşesc să le ofere tinerilor dornici să studieze în străinătate programe de studii actualizate la cerinţele pieţei de muncă şi oportunităţi de dezvoltare profesională încă din timpul studenţiei.

O astfel de universitate internaţională este şi Fontys University of Applied Sciences din Olanda. Aceasta este una dintre cele mai mari şi importante universităţi de Ştiinţe Aplicate din ţară, fapt demonstrat de numărul impresionant de studenţi  care se înscriu anual aici: peste 40.000 [43.869 studenţi înscrişi în anul 2018].

Dar mai multe despre Fontys vom vorbi în rândurile următoare, aşa că te invităm şi pe tine să descoperi această universitate impresionantă din Ţara Lalelelor, alături de EDMUNDO!

1. Scurt istoric şi viziunea universităţii

2. Educaţie modernă

3. Programe de studii în limba engleză

4. Campusurile universităţii

5. Cheltuielile unui student la Fontys University

1. Scurt istoric şi viziunea universităţii

Fontys a devenit universitate de Ştiinţe Aplicate în anul 1996. Numele universităţii provine din cuvântul latin “fons”, care înseamnă “sursă”, în cazul acesta o sursă de cunoaştere pentru toţi tinerii care aleg să studieze aici. Încă din acest an, Fontys încearcă să atingă un nivel de calitate superioară în pregătirea studenţilor, care să egaleze orice instituţie de învăţământ de renume din Europa.

Internaţionalizarea este şi ea un obiectiv principal pentru această universitate din Olanda. De aceea, Fontys University a ales să se axeze şi pe programele în limba engleză la care tinerii din întreaga lume pot aplica. Fie că este vorba de studenţi care vor să urmeze studii de licenţă şi de master în cadrul Fontys University of Applied Sciences sau de studenţi care aplică pentru „Exchange programs”, Fontys University primeşte cu braţele deschise orice tânăr dornic să experimenteze viaţa de student.

Fiind o universitate de științe aplicate, partea științifică predată în cadrul universității se îmbină în mod armonios cu cea practică, studenții învățând din cazuri concrete și aplicate atât în cadrul cursurilor din facultate, cât și în cadrul internship-urilor.

studiaza la fontys university in olanda

2. Educaţie modernă

În ciuda numărului mare de studenți înscrişi anual, educația în cadrul Fontys este organizată la scară mică. Astfel, toate cursurile şi seminariile au un singur focus: pregătirea completă a fiecărui student în parte pentru un viitor loc de muncă.

Universitatea are ca scop să devină o instituție de învățământ care inspiră şi sprijină dezvoltarea personală şi profesională a fiecărui tânăr în parte. Acest lucru este susţinut de calitatea programelor de studiu, facilităţilor disponibile şi de profesionalismul cadrelor didactice.

Chiar dacă vei studia alături de alţi tineri din Europa, la Fontys vei avea parte, individual, de:

  • supraveghere şi îndrumare pe întreg parcursul tău academic
  • programe de “Student Buddy” prin care poţi discuta cu actuali studenţi din anii mai mari despre cursuri, profesori sau examene
  • acces la un calendar de evenimente şi examene actualizat permanent
  • feedback continuu de la profesorii tăi, precum şi posibilitatea de a-i contacta ușor oricând

Absolvenții de la Fontys University, printre care te poţi număra şi tu, se dovedesc a fi versatili și eficienți după terminarea studiilor. Datorită pregătirii academice de calitate, aceştia sunt atenți la inovațiile sociale şi au dorința de a descoperi în ce mod tehnologia poate juca un rol în soluționarea problemelor sociale. De asemenea, au curajul să exploreze și să experimenteze și demonstrează o gândire creativă atunci când vine vorba de colaborarea cu alte domenii.

Pentru ca viaţa de  student să fie completă, universitatea îţi oferă facilităţi moderne precum: bibliotecă media, un centru de limbi străine, bazine de înot de performață, săli de fitness și terenuri de squash. Acestora li se adaugă multiple spații de socializare și de studiu și săli de curs moderne în care tu poţi avea o experiență cât mai plăcută de învățare.

Credit video: Fontys University – Youtube channel

3. Programe de studii în limba engleză

Programele de studii de la Fontys University sunt diverse şi reprezintă un mix de teorie şi aplicarea cunoștințelor teoretice în proiecte, stagii de practică și lucrări de licenţă. Fiind o universitate de Științe Aplicate, accentul este întotdeauna pus pe învățarea practică, iar studenții sunt încurajați să-și îmbunătățească abilitățile prin cursurile susținute aici.

Fontys oferă numeroase programe internaționale de licență și masterat în engleză, care acoperă o gamă largă de domenii: IT, Inginerie, Marketing, Afaceri și Comunicare. Dintre aceste programe de studii şi tu poţi aplica, împreună cu un consilier EDMUNDO, pentru următoarele:

  • Domenii de studiu la nivel de licenţă/bachelor:

– Business
– Marketing
– Management
– Finanțe
– Design (media sau de produs)
– ICT (Information and Communications Technology)
– IT
– Inginerie Electrică, Electronică și Mecatronică

  • Domenii de studiu la nivel de master:

– Business și Management
– Arhitectură și Urbanism
– Muzică
– Logistică
– MBA

Universitatea oferă și programe de studiu în limba germană în campusul din Venlo, situat la granița cu Germania, în domeniile Marketing, Mangement, Business, Finanțe, IT, Inginerie și Logistică.

facilitati moderne la fontys university in olanda

4. Campusurile universităţii

Fontys University are 3 campusuri: Eindhoven, Venlo și Tilburg, toate 3 situate în partea de sud a țării.

Eindhoven a fost primul campus al universităţii, dar odată cu creşterea numărului de studenţi înscrişi la Fontys, acestui campus i s-au adăugat alte două: Venlo si Tilburg. În toate cele 3 campusuri se predau programe de studii în limba engleză și poţi beneficia de cazare în cadrul acestora, odată ce devii student la Fontys. În campusul din Venlo poți studia și în limba germană.

Eindhoven, Venlo si Tilburg sunt oraşe importante din punct de vedere economic în Olanda, deci mai mult ca sigur vei găsi un job part-time care să te ajute cu cheltuielile tale lunare aici. În plus, universitatea colaborează strâns cu mediul de business din aceste oraşe cu privire la internship-uri sau job-uri după absolvire pentru studenţii de la Fontys.

Toate campusurile sunt dotate cu facilități precum computere, biblioteci și cantine studenţeşti. Internetul wireless este disponibil şi gratuit pentru studenţi în toate campusurile. Astfel, poţi învăţa, comunica sau lucra de pe laptopul sau telefon personal oriunde te-ai afla în universitatea Fontys.

5. Cheltuielile unui student la Fontys University

Conform universităţii, cheltuielile medii pe lună, pentru un student internaţional, care trăiește și studiază în Olanda sunt cuprinse între 900 și 1.100. Aceste cheltuieli de trai acoperă chiria, asigurarea de sănătate, alimente, transport public, cărți, îmbrăcăminte și alte costuri generale.

Sfat: Înainte de a pleca la Fontys University, asigură-te că ai câţiva bani în plus pentru primul semestru. Atunci se cumpără toate cărţile de care vei avea nevoie ca student la această universitate.

Consilierea oferită de EDMUNDO pentru a aplica la această universitate este gratuită, dar programele de studii în limba engleză de mai sus, presupun următoarele taxe de studii anuale:

  • € 1.105 pentru primul an de licenţă/bachelor FULLTIME, în rest € 2.209/an pentru următorii ani de studiu
  • € 2.209/an pentru programele de master FULLTIME

Nu uita că dacă ai nevoie de finanțare, colegii noștri de la FINS îți pot acorda o finanțate de până la 25.000 euro.

student buddies la fontys university din olanda

Alege să studiezi în Olanda!

Aplicaţiile pentru universităţile din Olanda, inclusiv Fontys University, se deschid începând cu 1 octombrie, așadar  contactează cât de repede un consilier EDMUNDO aici!

Noi te putem îndruma pe întreg parcursul aplicării la studii în Olanda cu insights despre universităţi, criterii de admitere şi sprijin în crearea unui dosar de admitere puternic! Ne găseşti şi pe Facebook sau Instagram pentru mai multe detalii.

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)