Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să studiezi în Franţa

Studenții care aplică la o universitate din Franța se pot bucura de experienţa franceză uimitoare în fiecare zi.

Franţa este o destinaţie de studiu populară printre tinerii români, în principal datorită limbii franceze. Aceasta este studiată încă din gimnaziu în România şi se poate practica uşor într-o conversaţie uzuală. Însă nu doar limba franceză îi atrage pe tinerii noştri să studieze în Franţa.

În cele ce urmează vom prezenta totalitatea avantajelor oferite de universităţile franceze, precum şi motivele care transformă Franţa într-o destinaţie de studii deosebită.

1. Destinaţia perfectă de studii pentru pasionaţii de artă şi cultură

A. Oportunităţi multiple pentru tinerii români
B. Costurile tale ca student în Franţa
C. Educaţie la nivel înalt

2. UNIVERSALIO îţi oferă consiliere pentru a aplica la studii în Franţa

student in franta

1. Destinaţia perfectă de studii pentru pasionaţii de artă şi cultură

Franţa este un mediu interactiv şi cultural, care adună, anual, studenţi din întreaga lume. Această ţară îţi oferă posibilitatea de a te bucura de unele dintre cele mai frumoase muzee şi atracţii turistice de pe Glob, dar şi să urmezi cursuri moderne, în cadrul unor universităţi recunoscute la nivel mondial.

Multiculturalitatea întâlnită în această ţară, precum şi modalităţile multiple prin care îţi poti petrece timpul liber, reprezintă alte aspecte care fac din Franţa o destinaţie de studii populară în rândul tinerilor.

Toţi studenţii internaţionali sunt primiţi cu braţele deschise în această ţară. Odată ce vei ajunge la studii aici, vei fi ajutat să te integrezi mai uşor în grupurile de studenţi de la universitatea la care ai aplicat. Francezii ţin foarte mult la o comunitate unită, în care nimeni nu este străin, ci toţi se simt ca fiind „acasă”.

A. Oportunităţi multiple pentru tinerii români

Multiplele culturi existente în Franţa te vor ajuta să legi prietenii cu oameni care provin din culturi total diferite de a ta, dar care împărtăşesc aceleaşi pasiuni şi acelaşi mod de gândire.

Franţa reprezintă eleganţă şi istorie. Ţara deţine numeroase muzee, oraşe sau monumente unice în lume şi vizitate anual de milioane de turişti. Aici ai posibilitatea să vizitezi faimosul Luvru în vacanţa ta dintre cursuri sau poate să memorezi notiţele tale pe o pătură în faţa Turnului Eiffel.

B. Costurile tale ca student în Franţa

Sună minunat, nu? Atunci te vei bucura să auzi că şi în ceea ce priveşte costurile, Franţa poate fi o destinaţie de studii accesibilă. Prețul chiriei, mâncării sau al transportului depinde mult de oraşul în care vei studia.

Astfel, în capitală preţurile vor fi foarte mari, dar în oraşele din jurul acesteia preţurile pot fi chiar convenabile. Cu aproximativ €500 pe lună, te vei putea descurca cu cheltuielile tale lunare. Poţi alege să locuieşti în zonele sau oraşele mai puţin costisitoare ale ţării şi, astfel, poţi diminua mult aceste cheltuieli.

În general, în Franţa vei plăti:

  • între ~ €300 şi ~ €800 (în Paris) pentru chiria în apartamente private;
  • între ~ €150 şi ~ €350 pentru chiria în cămine;
  • ~ €200 pe cumpărăturile lunare;
  • ~ €30 pentru o utilitate, precum curentul electric.

C. Educaţie la nivel înalt

Educaţia este foarte importantă pentru locuitorii Franţei. Astfel, aceştia sunt încântaţi să le ofere anual studenţilor internaţionali programe de studii la cele mai înalte standarde educaționale, în cadrul unor colegii sau universităţi de excepţie la nivel mondial.

Costurile mai ridicate de studii, decât în cazul celorlalte destinaţii din Europa, justifică nivelul înalt de educaţie, care îţi poate deschide multe oportunităţi pe piaţa europeană.

Multe universități din Franţa oferă atât programe bilingve, cât şi programe predate în întregime în limba engleză. Acest tip de învăţământ superior este atractiv pentru cei care doresc să înveţe o nouă limbă străină, în timp ce se specializează într-un anumit domeniu de studii.

Dacă, totuşi, decizi să urmezi un program de studii predat în limba franceză, va trebui să ai obţinut minim B2 la competenţele de limba franceză (Diplôme Approfondi de Langue Française sau DALF).

Fie că alegi să urmezi un program de studii în limba franceză sau un program în limba engleză, îţi recomandăm să încerci să înveţi limba franceză. Aceasta poate facilita comunicarea cu profesorii, colegii şi chiar nativii din această ţară.

Prin conversaţii zilnice în această limbă, nivelul tău de cunoştinţe va creşte de la o zi la alta, iar tu te vei îndrăgosti tot mai mult de Franţa.

studii in franta

Franţa are unul dintre cele mai prestigioase sisteme educaționale din lume. Fie că eşti interesat/ă să urmezi studii de licenţă sau de master, aici poţi găsi cursurile care ţi se potrivesc.

Anual, sume de bani importante sunt investite de către Guvernul Francez în dotarea şi modernizarea universităţilor şi colegiilor din ţară sau în instruirea profesorilor. În acest mod se poate observa importanţa majoră pe care o are educaţia în această ţară.

În cadrul universităţilor franceze te vei putea bucura de întreaga atenţie a profesorilor specialişti în domeniul lor de predare. Grupele de studiu sunt reduse ca mărime, astfel încât fiecare student poate găsi atenţia personalizată de care are nevoie.

studii arta in franta

2. UNIVERSALIO îţi oferă consiliere pentru a aplica la studii în Franţa

Dacă doreşti să aplici la universităţi din Franța, consilierii UNIVERSALIO îţi pot oferi ajutor în întocmirea dosarului de aplicare, contra-cost.

De regulă, dosarul de admitere la universităţile internaţionale trebuie să conţină:

  • foaia matricolă din cei 4 ani de liceu;
  • ultima diplomă de studii (bacalaureat sau licență în cazul admiterii la masterat);
  • 1 sau 2 scrisori de recomandare de la profesori;
  • rezultatele unui test de limbă străină [cerut de universitate];
  • un eseu motivațional.

Admiterea la universităţile din Franţa se realizează pe baza notei de la Bacalaureat şi pe baza aplicaţiei trimise foarte uşor online către universitatea vizată.

UNIVERSALIO este alături de tine dacă visezi să studiezi în străinătate! Contactează-i AICI, iar consilierii vor lua legătura cu tine cât de curând posibil!

De asemenea, îi găseşti pe Facebook sau Instagram.

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)