Quiz gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Jurnal EDMUNDO – Swansea University

Swansea University este una dintre cele mai renumite universități din Marea Britanie. Fondată în anul 1920, de către Regele George al V-lea, Swansea este cunoscută pentru cercetare și inovație. În timp, a devenit unul dintre cele mai importante puncte de referință în cercetare, având un impact important asupra sănătății, bunăstării, culturii și bunei funcționări a societății.

 1. Swansea Facts
 2. De ce să alegi Swansea University
 3. Bay Campus – inovație și modernitate
 4. Universitățile din Bay Campus
 5. Singleton Campus – tradiție și diversitate
 6. Universitățile din Singleton Campus
 7. Taxe de studiu
 8. Are you ready for Swansea University?

Colegele noastre Georgiana și Mădălina au făcut o incursiune în lumea Swansea și au notat cele mai importante aspecte care fac din Universitatea Swansea una dintre cele mai bune opțiuni pentru studiu în străinătate, în UK.

Swansea University - Vizită în campus - Consilierii EDMUNDO în vizită la Swansea University din UK.

Mădă și Geo – Consilierele EDMUNDO

1. Swansea Facts

Swansea University este situată în Țara Galilor (Wales), la 3 – 4 ore de Londra, pe coasta vestică. Coasta vestică prezintă un relief relativ înalt, care se conturează spre mare într-o serie de golfuri foarte apreciate de localnici, unde se poate face plajă, hiking sau te poți bucura de priveliște pur și simplu.

 • Cum ajungi la Swansea: cu avionul. Cele mai apropiate aeroporturi sunt Cardiff și Bristol. Biletele sunt însă mai scumpe decât cele cumpărate pentru aeroporturile din Londra (Luton, Heathrow, Gatwick).
 • Limba oficială: galeza, însă toată lumea vorbește limba engleză, ceea ce înseamnă că nu vei avea probleme dacă nu cunoști această galeza.
 • Costurile de trai sunt mult mai mici decât în Londra.
 • Ai multiple oportunități de angajare, chiar în campusurile Swansea, pentru care vei putea aplica cu ajutorul celor de la International Centre sau Student Union – centre din cadrul campusurilor.
 • Orașul are 300.000 de locuitori. Fiind un oraș mic, vei avea parte de o viață mult mai activă.
 • Există numeroase zone de shopping și un outlet imens unde poți vâna reduceri, dacă dorești.
 • Are peste 60 de echipe de sport și se laudă cu sportivi de top.

2. De ce să alegi Swansea University

 • Swansea University este o universitate cu o istorie în educație de aproape 100 de ani.
 • Este universitatea care pune accent pe sănătate, iar acest aspect se poate vedea în programele sale de studiu.
 • A investit peste 31 de milioane de lire în știință și inovație de când a deschis campusul Bay, găzduind 150 de cercetători în Computer Science.
 • A primit 5 stele în topul calității predării.
 • Se află pe locul 8 în topul universităților anului din UK.
 • O regăsești în top 5 universități premiate pentru satisfacția studenților.
 • Este una dintre universitățile care luptă pentru egalitate de gen, drepturi sau șanse.
 • Promovează leadership-ul feminin.
Clădire istorică din cadrul campusului Singleton din UK, de la Universitatea Swansea
Clădire din campusurile universitare ale Universității Swansea din UK

3. Bay Campus – inovație și modernitate

Bay Campus este cel mai nou campus al Swansea. Universitatea a investit peste 400 de milioane de lire în clădiri noi, ultra moderne, săli de curs și camere studențești.

 • Camerele sunt la 2 minute distanță de sălile de curs.
 • Tarifele pentru cazare sunt de 140 de lire/săptămână – Camerele sunt single, cu baie proprie, iar bucătăria se împarte la 5-6 studenți.
 • Poți găsi și variante mai ieftine de cazare, cu 91 de lire/săptămână, dar majoritatea au baie comună. Găsești mai multe variante de cazare aici.
 • FOARTE IMPORTANT: Cazarea îți este garantată dacă aplici și ești acceptat până la 30 iunie!
 • Bay Campus se află la 7 minute de oraș, unde poți ajunge cu autobuzul sau cu bicicleta.
 • Studenții au acces în campus la sălile de conferință, cafenele, magazine, săli de studiu.
 • Profesorii sunt foarte prietenoși, iar laboratoarele sunt foarte bine dotate.

4. Universitățile din Bay Campus

Momentan, în BAY CAMPUS se regăsesc Facultatea de Inginerie si cea de Management. Din toamnă, în clădirile nou-construite în acest campus va funcționa și Computational Foundry – un centru de cercetare în Computer Science unde vor fi și laboratoarele și zonele de studiu ale studenților care aleg acest domeniu.

Programul de Computer Science BSc [bachelor/licență] este pe locul 5 în UK.

 1. Facultatea de Inginerie: toate laboratoarele sunt interconectate și se pot folosi facilitățile pentru cercetarea transdisciplinară, iar pentru programele de Inginerie Aerospațială (Aerospace Engineering) se poate face training pe un simulator de zbor. Partea interesantă este că aceste traininguri ajută dacă îți dorești o licență de pilot și le poți face gratuit în cadrul campusului. În afara acestuia sunt foarte scumpe.

Găsești aici toate cursurile oferite de această facultate.

Simulatorul de zbor din cadrul campusului Bay Campus al universității Swansea din UK. Acesta este folosit în cadrul Facultății de Aeronautică
Simulatorul de zbor

2. Facultatea de Management este cea de a doua facultate din cadrul campusului. Aici poți studia: Finanțe – Contabilitate, Economie, Business și Marketing. Facultatea îți oferă acces la Centrul Media, News Room, Green-Screen și posibilitatea de editare video.


Scurtă prezentare a Facultății de Management din cadrul Swansea University

© Swansea University – Youtube Chanel

Din toamna anului 2018, Bay Campus găzduiește și Departamentul de Computer Science din cadrul Facultății de Științe, iar în cadrul clădirilor nou-construite în acest campus va funcționa și Colegiul Swansea – un parteneriat realizat împreună cu NAVITAS.

News Room, amenajat în cadrul universității Swansea din UK. Acesta este perfect pentru cei care studiază marketing sau jurnalism
News Room

Studioul de editare video din cadrul Swansea University unde studenții pot învăța practic cum se modifică video-uri.
Studioul pentru editare video

5. Singleton Campus – tradiție și diversitate

Singleton Campus este campusul inițial al universității, care în 1947 era format doar din clădirea Singleton și o bibliotecă. Acesta s-a dezvoltat pe parcurs și acum găzduiește 5 facultăți.

 • Singleton Campus este situat într-un parc, cu vedere la mare.
 • Aici se regăsesc toate birourile universității și sediul Student Union.
 • Campusul găzduiește și un cinematograf, o galerie pentru diferite expoziții, o biserică creștină și chiar și o moschee.
 • Foarte aproape de Singleton Campus se găsește și Sports Village, unde studenții pot practica diferite sporturi ca atletism, tenis, fitness, înot, hockey etc.
 • Dacă ești pasionat de fotbal, echipa locală de „lebede” (swan-sea) este foarte activă și se află în liga doi, beneficiind și de un stadion unde se organizează și diferite alte evenimente.
Stadionul Swansea, unde își desfășoară activitatea echipa locală de fotbal din Swansea.
Stadionul Swansea

6. Universitățile din Singleton Campus

 1. Facultatea de Arte și Știinte Umaniste  – au programe de studiu pe Egiptologie și un muzeu destinat + un Centru Media dotat de către cei de la Apple (inclusiv licențe) pe care îl folosesc studenții de la MEDIA. În cadrul acestui departament se pot face și cursuri suplimentare de limba engleză  (dacă e nevoie) – ELTS.
 2. Facultatea de Drept – care oferă studii de licență și master pe Drept și Criminologie. Programe interesante de Master – Cyber crime si Terrorism și Drept Maritim.
 3. Facultatea de Științe legate de sănătatea umană (aici intră și Psychology sau Social Work – Well being).

Facilități ale facultății:

 • Centru de Osteopatie – unde se primesc pacienți referiți de NHS (National Health System) și unde studenții pot face practică în îngrijirea lor sau pe zona de administrativ.
 • Emergency room – unde studenții la Medicină (inclusiv Nursing, Midwifery și Paramedics) pot experimenta lucrul într-un astfel de spațiu, examenul final fiind de fapt gestionarea acestei clinici.
 • Laborator de Audiologie
 • Laborator de Sleep Studies + posibilitatea de a face research în Psihologie (Human Traits) și colaborări inclusiv cu Chanel. ?

*Programul de MSc in Health Care Management ajută personalul medical administrativ să studieze și să avanseze în funcțiile de Management.

Spitalul Singleton (cel mai mare din Swansea) este la 50 m de sălile universității, așa că mulți studenți pot face practică în sediul lor. Există o colaborare foarte strânsă între staff-ul medical și cel universitar.

Spitalul Singleton din cadrul universității Swansea unde studenții de la medicină pot studia diferite cazuri ale pacienților referiți.
Spitalul Singleton

Mai ales că…

4. Tot în Singleton Campus se regăsește și Facultatea de Medicină. Aceasta este diferită de cea de mai sus, înglobând domenii de studiu din zona Biomedical, Biochemistry, Genetică și desigur Medicină. Cel mai cool este centrul de Microbiologie și de reseach.

5. Nu în ultimul rând, tot aici se află și Facultatea de Științe. Aici găsești departamente precum: Biologie, Geografie, Chimie, Matematică. Foarte interesant este faptul că în cadrul acestei facultăți își are sediul Centrul pentru dezvoltare acvatică sustenabilă.

Aici se fac cercetări utile pentru industria piscicolă și nu numai. Consilierii noștri au văzut o nouă generație de pești sanitari. Aceștia sunt crescuți pentru ferme de somoni, dar și pentru a li se studia comportamentul. Pe unii i-au învățat să distingă fețe umane. ? E un spațiu de practică și de future jobs.

Consilierii au avut ocazia de a-l cunoaște pe profesorul Rory Wilson – colaborator al BBC, pentru seriile de Blue Planet. Vă puteți bucura și voi de carisma lui – aici. Iar dacă vă interesează să studiați animalele, sigur vă veți îndrăgosti de pasiunea lui!

Campusurile le oferă studenților săi oportunitatea de a învăța dar și de a se distra și de a descoperi o mulțime de lucruri interesante. Pe lângă toate oportunitățile de studiu, aceștia au ocazia de a lucra la job-uri aflate în campus și recomandate de cei de la Universitate.

Aproape de campusul Singleton se află și RHOSSILI BAY, o plajă pe care consilierii noștri ți-o recomandă. Aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Rhossily Bay este o plajă situată în apropiere de Swansea University și este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume.
Rhossily Bay

7. Taxe de studiu

Taxa standard pentru studenții din UK sau Europa este de ‎£ 9000 (GDP). Există bineînțeles diferite pachete de finanțare disponibile pentru cei care vor să studieze part-time sau full time.

Taxele diferă totuși de la individ la individ, în funcție de unde locuiești (vezi costurile pentru cazare), ce studiezi și la ce nivel. Găsești mai multe detalii aici.

8. Are you ready for Swansea University?

„Ne-a plăcut mult la Swansea University pentru că oferă o varietate a studiilor și în același timp facilitează studenților accesul la servicii educaționale de calitate.

Aceștia au acces și la o viață studențească animată, cu activități diverse, excursii de grup, dar și activități de sprjiin pentru diverse materii – la care e nevoie de ajutor de la studenții mai mari. Pare locul excelent pentru studiu, dar și pentru petrecerea timpului liber.

Oferă șansa de a lega prietenii de durată și experiențe academice care să faciliteze cât mai rapid accesul la un job. ” Mădă și Geo

Dacă ești curios îi poți urmări pe Facebook, Instagram sau chiar pe site-ul lor.

So, are you up for it? Dacă dorești să discuți cu un consilier din echipa noastră, care să te consilieze gratuit pentru a aplica la studii în UK, la Swansea University, completează formularul de la acest link.

Va fi cu siguranță una dintre cele mai tari experiențe pe care le vei trăi în viața ta.

Enjoy!

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
Ai nevoie de ajutor?
Discută cu asistentul EDMUNDO! Intră pe chat
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)