Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Studiază Business și Hotel Management în Elveția

Industria hotelieră din Elveţia a reușit să genereze cele mai eficiente programe educaționale în domeniul Hospitality (industria ospitalității). Astfel, sistemul de învățământ elvețian este considerat a fi unul dintre cele mai prestigioase din întreaga lume.

Edmundo a dezvoltat parteneriate cu instituții de învățământ din Elveția, iar acum tinerii români au posibilitatea să urmeze cursuri de licență sau de master în “Ţara cantoanelor”.

În cele ce urmează vă vom prezenta beneficiile oferite de câteva dintre instituțiile de învățământ superior din Elveţia, dar şi informaţii despre programele de studii din această ţară.

1. Student în Elveţia – o experienţă uimitoare
A. Elveția este printre țările cu cea mai bună reputație din lume
2. Sistemul de învățământ din Elveția
3. Cele mai căutate domenii de studiu
4. Swiss Education Group – cea mai mare alianță elvețiană de învățământ superior
5. Programe de licență și master în Elveția

A. Acte necesare pentru admitere

B. Avantajele cursurilor de Turism și Management Hotelier urmate la instituții din Elveția

6. Taxe de studii
7. Posibilități de finanțare a studiilor
8. Instituțiile de învățământ specializate în domeniul Industriei Ospitalității

A. Swiss Hotel Management School
B. Cesar Ritz Colleges Switzerland
C. Hotel Institute Montreux
D.Culinary Arts Academy Switzerland
E. IHTTI School of Hotel Management


9. HTMi Hotel and Tourism Management Institute

10. EDMUNDO te poate ajuta să aplici gratuit la studii în Elveţia!

1. Student în Elveţia – o experienţă uimitoare

Elveția este recunoscută pentru calitatea produselor sale alimentare şi pentru peisajele montane superbe. Nici sistemul de învățământ, însă, nu face excepție. Aceasta este ţara în care s-a dezvoltat Managementul Hotelier de excelență.

Elveția este o destinație perfectă pentru studiile în străinătate atât vara, cât și iarna. Majoritatea campusurilor pentru studenţi sunt situate în staţiuni turistice, astfel că iubitorii de peisaje montane şi de sporturi de iarnă vor fi încântaţi de această ţară.

Fiind situată în zona de centru a Europei, Elveția îţi oferă şansa să vizitezi și alte țări vecine: Italia, Franța, Germania. Astfel, vacanţele de vară se pot transforma în oportunităţi de descoperire a unor culturi noi.

De asemenea, în Elveția poți să îţi perfecționezi cunoştinţele de limbi străine. În această ţară se vorbesc zilnic multiple limbi străine ca: franceza, germana, italiana și retroromana.

A. Elveția este printre țările cu cea mai bună reputație din lume

De-a lungul timpului, Elveția și-a câștigat și o bine meritată reputație. Pe parcursul celor două Războaie Mondiale Elveția a fost singura țară europeană care și-a păstrat neutralitatea, iar în perspectiva unui alt conflict armat de amploare experții susțin că această țară va urma tradiția.

De altfel, datorită statutului ei special, Elveția are o populație formată predominant din expați, care și-au realizat aici un viitor. Multitudinea de limbi vorbite în Elveția este încă o dovadă a multiculturalității sale.

2. Sistemul de învățământ din Elveția

Sistemul din Elveţia respectă acordul de la Bologna. Astfel, tinerii pot urma 3 ani de studii universitare de licență/ bachelor și între 1 și 2 ani de studii de master , în funcție de experiența anterioară în domeniu.

În Elveţia, sistemul de învățământ este descentralizat și autonom. În funcție de cantonul în care se află instituția de învățământ, limba de predare poate fi germana, franceza sau italiana. Cu toate acestea, instituțiile partenere EDMUNDO au programe de studiu cu predare integrală în limba engleză, iar studenții își pot alege ca opțional o altă limbă străină.

3. Cele mai căutate domenii de studiu

Elveția este renumită pentru peisajul montan spectaculos, dar şi pentru serviciile turistice și hoteliere de calitate superioară pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului în aceste regiuni montane.

8 instituții de învățământ elvețiene se regăsesc în top 20 mondial la categoria Management și Ospitalitate. Acestea reuşesc să îmbine perfect experiența acumulată și inovația în acest domeniu. Studiile combină teoria și practica, iar în perioada cursurilor, tinerii participă și la stagii desfășurate în unități turistice de top, care sunt recunoscute apoi ca experiență de muncă.

munti elvetia

4. Swiss Education Group – cea mai mare alianța elvețiană de învățământ superior

Swiss Education Group este o alianță a școlilor elvețiene, care dezvoltă studii pentru domeniul de management hotelier și turism. Aceasta a fost fondată în urmă cu mai bine de 20 de ani și este lider la nivel mondial în domeniul educației hoteliere.

Anual, aproximativ 6.500 de studenți internaţionali se înscriu la programele de studiu oferite de una dintre instituțiile de învățământ care fac parte din această uniune. Aceștia au ocazia să urmeze aici cursuri care pot să le asigure un loc de muncă în Industria Ospitalității.

Această industrie înregistrează cea mai rapidă dezvoltare din lume. Se preconizează că până în 2020 numărul consumatorilor de servicii turistice va ajunge la 1,6 miliarde de persoane. Pentru a răspunde cerințelor acestor turiști, este nevoie de personal calificat și bine instruit.

Pornind de la aceste premise, Swiss Education Group s-a dezvoltat continuu și intenționează să elaboreze programe educaționale complexe și chiar să investească în hoteluri și restaurante vechi pe care să le renoveze și mai apoi să le utilizeze ca spații de curs practic pentru studenți.

5. Programe de licență și master în Elveția

Edmundo a încheiat un parteneriat cu Swiss Education Group, care este cea mai mare alianță de instituții de învățământ superior din Elveția. Aceasta are în componență mai multe instituții de învățământ superior specializate în domeniul Hospitality și Management Hotelier. Instituțiile din această alianță elvețiană sunt: Cesar Ritz – Colleges Switzerland, Culinary Arts Academy Switzerland, Swiss Hotel Management School, IHTTI School of Hotel Management, Hotel Institute Montreux.

Instituțiile de învățământ oferă programe de licență în domenii ca:

 • Business;
 • Management Turistic;
 • Design Hotelier;
 • Culinary Arts;
 • Swiss Pastry;
 • Chocolate Arts.

A. Acte necesare pentru admitere

Pentru a accesa cursurile în Elveția viitorii studenți români trebuie să trimită un dosar de admitere care să conțină:

 • eseu motivational;
 • Curriculum Vitae (CV);
 • foaia matricolă din liceu, respectiv facultate, pentru programele de masterat;
 • certificate de limbă engleză (de preferat IELTS Academic);
 • 1-2 scrisori de recomandare.

De asemenea, la începerea cursurilor, vor trebui să arate diploma care atestă absolvirea Bacalaureatului, respectiv a facultății.

avantaje diploma obtinuta in elvetia

B. Avantajele cursurilor de Turism și Management Hotelier urmate la instituții din Elveția

La finalul studiilor, tinerii vor obține o diplomă recunoscută internațional care îi poate ajuta să obțină un job în industria hotelieră.

În multe dintre instituțiile de învățământ elvețiene, un accent deosebit se pune pe dezvoltarea unor relații bune cu Alumni [absolvenţi ai universităţilor]. Noii studenţi vor fi integrați pe platforme de socializare, iar mai apoi vor avea ocazia să se susțină reciproc prin rețeaua de networking astfel formată.

6. Taxe de studii

În funcție de instituția de învățâmânt aleasă și de tipul de cursuri, taxele de școlarizare pot fi diferite. În tabelul de mai jos poți afla detalii legate de taxe, dar și de costurile pentru chirie sau cheltuieli personale în Elveţia.

Sumele din tabel sunt exprimate în CHF [franc elveţian], iar valoarea unui franc elvețian este de ~4,3 lei, în funcție de cursul de schimb valutar.

Instituție Costuri   Undergraduate Postgraduate
IHTTI  Taxa de şcolarizare + Cazare + Costuri personale   CHF 34,190 – CHF 69,550 /an CHF 35,770 – CHF 37,110 /an
Hotel Institute Montreux  Taxa de şcolarizare + Cazare + Costuri personale   CHF 42,760 – CHF 56,140 /an CHF 45,060 – CHF 46,540 /an
Culinary Arts Academy Taxa de şcolarizare + Cazare + Costuri personale   CHF 42,800 – CHF 64,850 /an

CHF 44,820 – CHF 45,190 /an


SHSM  Taxa de şcolarizare + Cazare + Costuri personale   CHF 32,650 – CHF 66,500 /an CHF 35,050 – CHF 39,300 /an
HTMi Taxa de şcolarizare + Cazare + Costuri personale   CHF 39,880 – CHF 59,100 /an CHF 25 000 – CHF 29.000/ an
César Ritz Colleges Taxa de şcolarizare + Cazare + Costuri personale   CHF 39,880 – CHF 59,100 /an CHF 41,500 /an

Consilierii Edmundo te pot ajuta cu mai multe detalii legate de aspectele financiare ale acestei experiențe educaționale. Contactează-ne!

7. Posibilități de finanțare a studiilor

O parte dintre instituțiile din Elveția oferă burse de studiu pentru tinerii studenți care obțin performanțe deosebite. Acestea pot diminua costurile taxelor de studiu și pot fi obținute în urma evaluării solicitantului.

De asemenea, pot fi acordate și reduceri ale taxelor de studiu. În unele cazuri se acordă reduceri din partea facultăților dacă viitorul student poate demonstra că face parte dintr-o familie care administrează o unitate turistică [hotel, restaurant sau agenție de turism] sau dacă începe programul de studiu în intake-ul din vară, nu toamnă.

Industria hotelieră elvețiană a ajuns la gradul de excelență. Programele de studii propuse de instituțiile de învățământ care fac parte din Swiss Education Group sunt alegerea perfectă pentru oricine îşi doreşte să studieze în acest domeniu.

lacul geneva elvetia

8. Instituții de învățământ specializate în domeniul Industriei Ospitalității

A. Swiss Hotel Management School

Un avantaj al cursurilor oferite de SHMS îl reprezintă faptul că toate cursurile sunt predate în limba engleză, iar diplomele obținute atât pentru studii de licență, cât și pentru studii de master au dublă acreditare. Acestea sunt recunoscute atât în Elveția, cât și în Marea Britanie.

Programele de studiu sunt axate pe învățarea proceselor operaționale în hoteluri și în marile resorturi internaționale. Instituția de învățământ are două campusuri:

 • Caux – unde studenții pot organiza baluri și alte evenimente de anvergură având la dispoziție faimosul Palat Caux
 • Leysin – o stațiune foarte cunoscută pentru sporturile de iarnă, unde studiază în principal studenții la master.

B. Cesar Ritz Colleges Switzerland

Aceasta este o instituție de învățământ de top din domeniul hotelier, ce contribuie de peste 25 de ani la excelența internațională din domeniul managementului turismului hotelier.

Cele trei centre ale acestei instituții de învățământ superior se află în inima Europei:

 • primul în Le Bouveret – un orășel vorbitor de limba franceză de pe malul Lacului Geneva;
 • al doilea în Brig-Glis – cel mai mare oraș vorbitor de germană din cantonul Valais;
 • al treilea în Lucern.

Viitorii studenți pot studia Management Turistic sau Business la nivel de licenţă. La master, programele de studii continuă cele din cadrul licenţei, astfel că tinerii pot opta pentru cursuri în Antreprenoriat sau Management Turistic.

C. Hotel Institute Montreux

Viitorii studenți ai HIM [Hotel Institute Montreux] pot alege dintre numeroasele cursuri de licență și de master din domeniile Business și Management Turistic. Abordarea acestei instituții de învățământ este deosebită, deoarece combină experiența elvețiană cu tehnicile de business americane.

Această abordare se reflectă și în cursurile de finanțe, marketing sau resurse umane pe care instituția de învățământ le oferă. Cursurile includ teorie și practică, iar la final studenții de licență vor absolvi cu o dublă diplomă (recunoscută atât în Elveția, cât și în SUA) oferită prin parteneriatul cu Northwood University din SUA.

D. Culinary Arts Academy Switzerland

Pentru tinerii pasionați de domeniul culinar, programele oferite de Culinary Arts Academy Switzerland sunt cele mai indicate. Sunt oferite cursuri variate atât pentru licență/bachelor, cât și pentru master.

La finalul acestor cursuri, absolvenții vor putea dobândi abilități complexe de manager al unui restaurant sau al unui lanţ de restaurante.

De asemenea, tinerii vor avea şansa să cunoască toate nivelurile unei bucătării profesionale – de la pregătirea unor rețete sofisticate până la gestionarea furnizorilor și administrarea bucătăriei.

Cei care au înclinație pentru cofetărie, pot alege cursul de licență Advanced Professional Diploma Swiss Pastry and Chocolate Arts Management din cadrul aceleiaşi şcoli.

restaurant student1

E. IHTTI School of Hotel Management

Viitorii studenții care aleg cursurile IHTTI vor intra în contact cu Managementul Hotelier din zona brandurilor de lux. Instituția de învățământ oferă studii de licență și master pentru tinerii care doresc să își construiască o carieră în domeniul design-ului hotelier sau de restaurant. Cursurile în AutoCAD, îmbinate cu programa de Business, pregătesc studenții pentru o înțelegere holistică asupra studiilor de ospitalitate.  

Astfel, studenții vor învăța ce înseamnă Managementul Hotelier din perspectiva amenajărilor interioare și gestionarea celor mai exclusiviste resorturi.

9. HTMi [Hotel and Tourism Management Institute]

Pe lângă instituțiile de învățământ superior din Swiss Education Group, Edmundo a dezvoltat un parteneriat și cu un alt centru educațional privat – HTMi.

Tinerii care vor alege acest institut vor studia în una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice din Elveția și din lume – adică în Luzane.

HTMi, Hotel and Tourism Management Institute Switzerland, este un centru educațional privat, care își propune să formeze tinerii studenți în manageri în domeniul turismului. Deviza acestei instituții este: „Come as a student, become a manager!”. 

Pentru a atinge acest nivel, programele de studiu includ o parte teoretică, dar și foarte multe stagii practice care se vor desfășura în cele peste 200 de restaurante și hoteluri partenere ale HTMi Hotel and Tourism Management Institute.

10. EDMUNDO te poate ajuta să aplici gratuit la studii în Elveţia!

Dacă oferta educațională a instituțiilor de învățământ care fac parte din Swiss Education Group ți-a captat atenția, află că te putem ajuta să aplici atât la studii de licenţă, cât şi la studii de master în Elveţia! Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Ne găseşti și pe Facebook sau Instagram!

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)