Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Devino student internațional în Olanda

În anul 1575, în orașul Leiden, prințul Wilhelm de Orania a fondat prima universitate din Olanda. Cu o tradiție de peste 400 de ani în domeniul educației, învățământul olandez se află într-o continuă căutare de noi modalități de predare, pentru dezvoltarea unui sistem educațional cât mai eficient.

Recunoscută drept un spațiu deschis către lucruri noi, Olanda rămâne una dintre destinațiile preferate de studiu pentru mulți tineri studenți din toată lumea, inclusiv din România. Mulți dintre aceștia optează pentru studii în Olanda, atrași de oferta educațională variată, de mediul academic performant sub aspect educativ, dar și de oportunitățile ulterioare de care se pot bucura ulterior.

Învățământul olandez universitar se constituie sub forma unor cursuri gândite să acopere un domeniu cât mai vast de activități care să îmbine practica cu teoria, în funcție de profilul ales. De asemenea, un aspect important pentru viitorii studenți, indiferent dacă este vorba de licență sau master, îl constituie posibilitatea de a face cercetare. Universitățile olandeze acordă o deosebită importanță acestui fapt, multe dintre ele fiind recunoscute pentru diferite descoperiri în domenii precum cel IT sau cel al nanotehnologiei.

Astfel, universități precum University of Groningen, University of Radbound sau University of Twente pun la dispoziție o gamă variate de programe în limba engleză, atât de licență, cât și de master, fiind totodată recunoscute la nivel internațional pentru calitatea educației pe care o promovează în rândul studenților.
Un motiv suficient de bun pentru care mulți absolvenți de liceu optează pentru Olanda îl reprezintă facultățile de top. În acest sens, universități precum Groningen sau Leiden se află în top 100 internațional, printre absolvenții acestora numărându-se personalități culturale de renume mondial precum Johan Huizinga sau fețe regești ca prințesa Beatrix a Țărilor de Jos.

De asemenea, accesul la instituțiile de învățământ superior din Olanda este unul ușor, întrucât taxele de școlarizare nu sunt cu mult mai mari față de cele ale universităților din România. De exemplu, pentru a studia inginerie la HAN University of Applied Science, taxa este de 1835 de euro și poate fi achitată printr-un împrumut avantajos acordat de statl olandez. Împrumutul pentru studii va fi returnat de către student la doi ani de la absolvire, pe o durată de timp de până la 15-20 de ani.

Dacă vrei să aplici pentru studii în Olanda, vei descoperi în portofoliul de instituții partenere EDMUNDO 15 universități despre care poți afla tot ceea ce este important pentru o aplicație de succes.
Așa că, nu mai sta pe gânduri și aplică acum pentru a studia în Olanda!

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)