Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Jurnal EDMUNDO – University of Greenwich

University of Greenwich este o instituție de învățământ superior din Marea Britanie înființată în anul 1890, pe malurile râului Tamisa, în bazele vechiului Royal Naval College. Anual, peste 15.000 de studenți urmează cursurile acestei instituții de învățământ superior.

1. Prezentarea universității
2. Facultăți din cadrul University of Greenwich
3. University of Greenwich pune accent pe cercetarea aplicabilă
4. Campusuri moderne pentru tineri
5. Atracții pentru studenții de la University of Greenwich
6. Consiliere și suport pentru studenți
7. Costuri pentru studii și cazare
8. Cum aplici la University of Greenwich

1. Prezentarea universității

University of Greenwich se situează în primele 50 de universități din Marea Britanie după numărul de studenți care îi urmează cursurile. De asemenea, este una dintre universitățile cele mai diverse din lume deoarece studenți din peste 140 de țări aleg să-și continue studiile universitare aici.

Motto-ul instituției este „Schimbarea începe de aici” iar misiunea ei este aceea de a oferi tinerilor oportunitatea de a-și atinge potențialul.

Consilierele Edmundo, Noemi și Alexandra au vizitat universitatea și ne-au împărtășit experiențele pe care le-au trăit în campusuri și în laboratoarele moderne de la University of Greenwich.

consilierii edmundo in vizita la university of greenwich
University of Greenwich

 

2. Facultăți din cadrul University of Greenwich

Universitatea este compusă din patru facultăți: Faculty of Liberal Arts and Sciences, Business School, Faculty of Education and Health, Faculty of Engineering and Science, care oferă o varietate foarte mare de programe de studiu.

Poți alege dintre următoarele cursuri undergraduate și postgraduate:

1. Contabilitate și Finanțe

2. Arhitectură

3. Biologie și Științe Biomedicale

4. Afaceri și Management

5. Inginerie Chimică

6. Chimie

7. Inginerie Civilă

8. Inginerie Informatică și Cibernetică

9. Informatică

10. Construcții

11. Artă Creativă

12. Criminologie

13. Digital Media

14. Dramă

15. Psihologia Copilului

16. Economie

17. Studii Educaționale

18. Inginerie Electrică și Electronică

19. Inginerie

20. Managementul Ingineriei

21. Inginerie Tehnologică

22. Engleză

23. Criminalistică

24. Geografie

25. Sănătate și Îngrijire Socială

26. Istorie

27. Nutriția Umană

28. Resurse Umane

29. Inginerie Industrială

30. Relații Internaționale

31. Drept

32. Marketing și PR

33. Matematică

34. Inginerie Mecanică

35. Arte Media

36. Cursuri de Moașe

37. Asistență Medicală

38. Știința Paramedicală

39. Educație Fizică și Sport

40. Farmacie

41. Psihologie

42. Sănătate Publică

43. Ştiinţă

44. Asistență Socială

45. Sociologie

46. Pedagogie

47. Turism

studenti internationali in campusul university of greenwich
Unul dintre locurile de întâlnire ale studenților de la University of Greenwich

3. University of Greenwich pune accent pe cercetarea practică

Studenții de la Greenwich sunt încurajați să cerceteze practic domeniile pe care le studiază, iar universitatea se poate mândri cu numeroase premii pentru cercetare obținute de instituție cât și de foști studenți. Printre cei care au absolvit la University of Greenwich se numără și „tatăl fibrei optice”, omul de știință Charles K. Kao, laureatul premiului Nobel pentru fizică în anul 2009.

Învățarea practică este considerată un atuu și când este vorba despre angajare, iar la Greenwich este foarte important gradul de angajabilitate post absolvire. Datorită acestui concept universitatea a dezvoltat parteneriate cu numeroși angajatori de top, care oferă cursuri relevante care le garantează tinerilor însușirea aptitudinilor necesare pentru găsirea cu ușurință a unui loc de muncă.

aboratorul facultatii de inginerie si stiinte de la greenwich
Laborator din cadrul Science Campus de la University of Greenwich

„Am început vizita noastră în campusul din Medway, în care este localizată Facultatea de Inginerie şi Ştiinţe şi am avut oportunitatea să devenim chimişti pentru o zi în laboratoarele în care studenţii se pregătesc pentru o viaţă în domeniul cercetării. Noi, în calitate de vizitatori, necunoscători în domeniile ştiinţei, am avut plăcerea să desfăşurăm activităţi simple, precum aflarea propriului ADN, degustarea de ciocolată cu scopul de a ghici aromele şi încercarea de a crea lichidul fosforescent care se găseşte în brăţările pentru petreceri, având astfel ocazia să descoperim laboratoarele în care studenţii au acces şi să discutăm cu profesorii care îi introduc în tainele ştiinţei”.

Alexandra și Noemi, consiliere EDMUNDO
consilierele edemundo la un workshop despre dna la greenwich
Consilierele Edemundo au participat la un workshop despre DNA desfășurat în Science Campus

„Acest spaţiu intercultural emană diversitate, egalitate şi cunoaştere. În plus, robotul creat de studenţii de la inginerie cântă, dansează şi transmite voie bună, accentuând ideea că oamenii nu ar trebui să se teamă de evoluţia tehnologiei, ci să o îmbrăţişeze, la fel cum s-au adaptat la transfomarea telefonului dintr-o <<cărămidă>> mare într-un dispozitiv suficient de mic încât să încapă într-o singură palmă, precum ne-a arătat reprezentantul Facultăţii de Inginerie”.

Alexandra și Noemi
robot realizat de studentii de la university of greenwich si expus  în campusul din medway
Robot realizat de studentii de la University of Greenwich

4. Campusuri moderne pentru tineri

University of Greenwich dispune de trei campusuri în Londra și Kent, Anglia. Acestea sunt situate la Greenwich, în bazele vechiului Royal Naval College și în Avery Hill și Medway. Universitatea oferă aproximativ 2.400 de locuri în clădirile campusului sau lângă în apropierea lor. Cel mai mare dintre cele trei campusuri, cel de Greenwich se află pe un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO de pe malurile râului Tamisa.

În campusuri se poate ajunge cu mașina sau prin intermediul mijloacelor de transport în comun (inclusiv transport cu autobuz sau transport feroviar). De asemenea, sunt legături ușor de urmat spre aeroporturile din Londra.

5. Atracții pentru studenții de la University of Greenwich

Pentru studenți sunt mai multe puncte de atracție. Printre ele Observatorul Regal Greenwich acceptat ca Prim Meridian al Lumii în 1884. Observatorul este unul dintre cele mai importante instituţii ştiinţifice din lume, care prin decret internaţional, a devenit oficial punct de plecare pentru fiecare nouă zi, an şi mileniu (la gongul de la miezul nopţii).

Tot la Greenwich se găsește și cel mai vechi parc închis al Angliei. Parcul Regal se întinde pe o suprafață de peste cinci hectare și este situat pe o zonă de deal cu privelişti impresionante asupra întregii Londre, de-a lungul râului Tamisa.

În complexul Greenwich se află şi Muzeul Evantaielor, dedicat artei şi fabricării evantaiului, unde pot fi văzute 3.500 de exponate, unele datând din secolele 17 şi 18.

Datorită apropierii de centrul Londrei studenții care urmează cursurile la University of Greenwich se pot bucura și de viața activă a capitalei Marii Britanii.

greenwich-park londra atractie pentru studentii internationali

6. Consiliere și suport pentru studenți

Universitatea din Greenwich a creat un centru de susținere pentru studenți internaționali astfel încât aceștia să-și atingă potențialul academic. Tinerii pot solicita ajutor pentru scrierea eseurilor, realizarea prezentărilor de proiecte sau pentru documentare. De asemenea, studenții pot fi îndrumați în cazul în care apar probleme de sănătate și pot fi ajutați să solicite finanțarea studiilor.

vizita la greenwich campus - students union
Consilierele Edmundo în vizită la Students Union

„University of Greenwich este tipul de universitate care își lasă amprenta asupra studenților săi, dar și asupra vizitatorilor. A fi student într-o astfel de instituție reprezintă o provocare, dar și o împlinire, fiecare student din cadrul acestei universități fiind apreciat și beneficiind de toate condițiile necesare creșterii și dezvoltării profesionale. Profesorii cu care am discutat inspiră devotament și sunt dedicați profesiei lor, fiind conștienți că studenții reprezintă noua generație de oameni care vor dezvolta societatea actuală”.

Alexandra și Noemi

7. Costuri pentru studii și cazare

Pentru a studia la University of Greenwich trebuie să ții cont de costurile de școlarizare și de costurile pentru cazare, care sunt foarte importante. La acestea se adaugă costuri pentru masă, transport, necesități personale și distracție. În tabelul următor sunt prezentate costurile orientative pentru studii și cazarea în campusuri. Pentru mai multe detalii legate de taxele de școlarizare accesați link-ul de aici. Informații complete despre cazare găsiți aici.

 

  Undergraduate Postgraduate
Taxă de școlarizare ~£ 1.300/an  ~£13.500 – ~£15.500/an
  Cazare campusuri  
Avery Hill ~£ 465 – £ 675/lună  ~£ 465 – £ 675/lună 
Greenwich  ~£ 435 – ~£ 1.121/lună ~£ 435 – ~£ 1.121/lună
Medway ~£ 560 – ~£ 622/lună ~£ 560 – ~£ 622/lună

8. Cum aplici la University of Greenwich

Consilierii Edmundo te pot ajuta gratuit să-ți îndeplinești visul de a studia în Marea Britanie. University of Greenwich oferă pentru studenți numeroase oportunități și poate fi universitatea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Poți afla mai multe detalii despre sistemul de învățământ britanic și aici.

Dacă doreşti şi tu să te înscrii la Greenwich University şi să îţi începi viaţa de student internaţional trebuie doar să ne contactezi sau să aplici completând formularul de aici.

Dacă ai întrebări suplimentare ne poți scrie chiar și pe Facebook sau pe Instagram. Consilierii noștri te așteaptă și acolo oricând!

Alege o universitate de succes pentru a clădi cariera ta! ?

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)