Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Interesting facts despre studiile în Olanda

Cauţi o destinaţie de studiu accesibilă cu programe predate în limba engleză la universităţi de top din lume? Cât timp respiri după ce ai citit această frază îţi spunem că noi am găsit această destinaţie pentru tine! And its name is…Olanda!

Totuşi, nu doar partea academică îi atrage pe tinerii din întreaga lume să aplice la studii aici. Te invităm să descoperi celelalte motive pentru care Olanda este o destinaţie de studiu excelentă în articolul nostru de mai jos!

1. Programe de studiu în limba engleză

Mai bine spus, cele mai multe programe de studiu predate în limba engleză din toată Europa! Peste 2000 de programe de Licenţă, Master sau Doctorat sunt disponibile în limba engleză în Olanda, pentru toţi tinerii dornici să studieze aici!

Aşa că, dacă ai încercat să înveţi olandeza şi nu ai reuşit aşa precum îţi doreai, noi îţi recomandăm să aplici pentru unul dintre aceste programe de studiu în limba engleză. Crede-ne, ai de unde alege! 😀

2. Licenţă, Master sau Doctorat?

În Olanda poţi studia oricare dintre acestea! Majoritatea universităţilor din Olanda îţi oferă şansa de a continua, după absolvirea Licenţei, studiile pe programe de Master şi, mai apoi, pe Doctorat.

Aşa că, dacă te-ai îndrăgostit de această ţară şi vrei să îţi faci un viitor aici, ai toate şansele de a-ţi îndeplini visul!

3. Sistem binar de educaţie superioară

Sistemul universitar din Olanda reuşeşte să se “plieze” perfect pe diferitele nevoi ale noilor săi studenţi. Astfel, universităţile sunt împărţite în două mari categorii:

  • WO Universities – perfecte pentru minţile tehnice, care vor să schimbe lumea cu proiectele lor;
  • HBO Universities – dedicate celor creativi, iubitor de artă şi creaţie;

Indiferent de pasiunile tale, în Olanda sigur îţi vei găsi locul ca student internaţional!

facts despre studiile in olanda

4. Home sweet…campus

Ştiai că majoritatea studenţilor din Olanda locuiesc în camerele de cămine studenţeşti? Universităţile olandeze investesc adesea în facilităţile prezente în campusuri, pentru ca studenţii lor să aibă tot ce au nevoie şi la sute sau mii de kilometri distanţă de casă.

Viaţa în cămin este o oportunitate perfectă de a reduce considerabil cheltuielile tale lunare, dar şi de a experimenta viaţa de student internaţional cu toate petrecerile studenţilor din weekend şi prieteniile legate în timpul anilor de studiu.

5. Taxe de studii accesibile

Olanda se află în top cele mai accesibile destinaţii de studiu din Europa! Taxele de studiu aici încep de la aproximativ €2.143/an atât pentru studiile de Licenţă, cât şi pentru cele de master, pentru tinerii din Uniunea Europeană.

Good news! Există posibilitatea ca universităţile olandeze să înjumătăţească această taxă la ~€1.070/an în primul an de Licenţă!

6. Looking for a job?

No need to panic dacă nu ai găsit un loc de muncă imediat după ce ai terminat studiile tale aici!

Statul olandez îţi acordă până la 12 luni timp să îţi găseşti un job potrivit pentru tine şi studiile absolvite în această ţară. În plus, multe companii sau firme nu cer cunoaşterea limbii olandeze pentru angajare, aşa că dacă ai un atestat de limba engleză, you’re good to hire!

7. “Poartă spre Europa”

Aşa este denumită Olanda, ţară aflată în centrul Europei, care îţi permite să vizitezi uşor ţările învecinate cu aceasta şi nu numai! Un zbor până la Paris, Berlin, Bruxelles sau Londra durează aproximativ o oră, aşa că dacă ai chef de o escapadă de weekend, trebuie doar să ajungi la aeroport!

Iar dacă nu vrei să părăseşti ţara, pentru a mai economisi câţiva bani, Olanda este o destinaţie minunată de vizitat, cu multe oraşe istorice pline de viaţă şi oameni deschişi!

facts despre olanda

8. Țara bicicletelor

Olanda este cel mai sigur loc din lume pentru a merge pe bicicletă. Această activitate a devenit atât de uzuală în această ţară, încât există mai multe biciclete aici, decât oameni.

Olanda este bike-friendly, iar cu o bicicletă poţi ajunge rapid oriunde îţi doreşti în oraşul în care locuieşti, fără a cheltui mulţi bani!

The Netherlands are calling!

Viaţa de student în Olanda înseamnă şansa de a locui pe durata studiilor într-o ţară multiculturală, unde poţi studia ceea ce te pasionează cel mai mult la unele dintre cele mai bune universităţi din Europa!

Aplicarea la studii aici este easy as 1, 2, 3 cu ajutorul consilierilor noştri! Aşa că trimite-ne un mesaj AICI, spune-ne de ce ai vrea să studiezi în Olanda şi pe ce domenii de studiu, iar noi revenim către tine cu lista de universităţi partenere la care poţi aplica!

De asemenea, ne găseşti pe Facebook sau Instagram pentru mai multe detalii despre studiile în această ţară!

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)