Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Cele mai bine cotate domenii de studii universitare. Tendințe în oferta educațională

Universitățile internaționale partenere Edmundo sunt continuu preocupate de corelarea ofertelor educaționale cu cerințele de pe piața muncii. Piața educațională și piața muncii sunt direct legate, iar acest lucru este foarte bine înțeles de către instituțiile de învățământ superior din străinătate. Universitățile oferă studii care te ajută să îți dezvolți trăsăturile de care ai mai apoi nevoie în viața profesională.

1. Cum alegi studiile universitare

2. Pasiunile trebuie urmate cu pragmatism

3. Criterii de evaluare a domeniilor de studiu

4. Studii din aria reală și din aria umanistă

5. Absolvenții de informatică căutați pe piața muncii

6. Studiile tehnice sunt apreciate

7. Lumea are nevoie de comunicatori

8. Psihologia – un domeniu de studiu mereu interesant

9. Studii pentru dezvoltarea competențelor

1. Cum alegi studiile universitare

Alegerea studiilor de licență trebuie făcută pe baza unor informații care oferă o perspectivă cât mai realistă pentru viitor. Un indicator utilizat tot mai des face referire la gradul de angajabilitate al absolvenților. Astfel, multe universități britanice se mândresc cu procente mari, peste 95%, de angajabilitate a tinerilor în primul an după obținerea licenței. Domeniile în care poți studia sunt variate și poți găsi mai multe alternative pentru fiecare domeniu în parte.

2. Pasiunile trebuie urmate cu pragmatism

Studiile de licență trebuie alese dintre cele bine cotate pe piața educațională, dar și în funcție de pasiunile pe care le ai. În această alegere, tinerii nu trebuie să se lase influențați de opțiunile pritenilor, ale colegilor sau de ceea ce li se pare mai ușor de asimilat. Mulți dintre consilieri și specialiștii în recrutare consideră că e nevoie de pasiune pentru a învăța, dar și de flexibilitate și pragmatism. Sunt numeroase specialități care pot fi conectate astfel încât să ai mereu satisfacții.  Gândește-te la lucrurile pe care le îndrăgești și discută împreună cu un consilier despre toate lucrurile la care crezi că te pricepi.

3. Criterii de evaluare a domeniilor de studii

Publicațiile specializate în evaluarea învățământului stabilesc în fiecare an cele mai bune domenii de licență pe care tinerii le pot accesa. Evaluarea se bazează pe cercetarea perspectivelor de pe piața muncii, salariile absolvenților și popularitatea de care se bucură un anumit domeniu. În lista de universități EDMUNDO vei găsi o mulțime de școli cotate printre cele mai bune din țara lor sau chiar din lume. Vei descoperi făcând o mică cercetare toate premiile internaționale sau naționale pe care le-au câștigat de-a lungul existenței lor.

4. Studii din aria reală și din aria umanistă

Pentru 2019, domeniile de interes populare sunt foarte diverse: de la IT, inginerie chimică, inginerie industrială și economie, domenii din aria științelor reale până la științele comunicări, psihologie sau asistență medicală. În funcție de înclinația pe care consideri că o ai, poți alege și domeniul de studiu. Dacă îți plac cifrele și lucrurile exacte, poți opta pentru un profil real. Dacă însă îți place să scrii sau ești o fire creativă, poți încerca un profil umanist.

5. Absolvenții de informatică, căutați pe piața muncii

Informatica este de mulți ani în topul celor mai căutate domenii de studiu. Acestea nu se mai rezumă doar la cunoașterea detaliată a calculatorului, partea de hardware și software ci poți învăța să faci programare sau să creezi de la 0 aplicații. Felul în care acestea pot fi încorporate în diferite domenii de business sau industriale este fascinant acum, în era tehnologiei. De asemenea, se studiază robotică și interacțiunile dezvoltate de inteligența artificială, analiză matematică și gaming technology ( tehnologia de realizare a jocurilor ). Pentru cei cu înclinații matematice, oferta universităților partenere Edmundo este variată, iar consilerii te pot ajuta să alegi varianta cea mai potrivită pentru tine.

6. Studiile tehnice sunt apreciate

Domeniile de inginerie sunt căutate pe piața muncii. Tinerii care au studii de inginerie industrială își pot găsi slujbe în numeroase domenii. Aceștia vor fi pregătiți pentru dezvoltarea de sisteme de producție sau pot lucra în industria petrolieră, în cea alimentară sau în cea farmaceutică. De asemenea, pot urma o carieră în cercetare în unul din domeniile mereu în dezvoltare. În clasamentele realizate în întreaga lume, tinerii pregătiți  în aceste domenii tehnice au cele mai mari salarii obținute la primul job la care se angajează imediat după absolvire. Mai multe universități partenere Edmundo din Marea Britanie, dar și din Suedia, oferă studii de licență în domenii inginerești. Poți discuta cu un consilier EDMUNDO despre ele sau te poți informa de pe site-ul nostru.

laborator pentru studii universitare inginerie chimica

7. Lumea are nevoie de comunicatori

Unul dintre cele mai importante domenii de licență care se adresează în special tinerilor cu înclinații spre partea umanistă este comunicarea. Lumea în care trăim este mereu în mișcare iar informația trebuie livrată corect și repede. Specialiștii în comunicare sunt tot mai căutați. Universitățile din străinătate oferă cursuri moderne care te vor ajuta să descifrezi mesajele pe care vorbitorii sau comunicatorii vor să le transmită, chiar dacă acestea nu sunt întotdeauna formulate deschis.

Tinerii care vor urma studii din aria lingvistică au o multitudine de opțiuni de carieră: în afaceri, publicitate, resurse umane, relații publice, administrație, educație, mass-media și servicii sociale.

8. Psihologia – un domeniu de studii mereu interesant

Psihologia este unul din domeniile de licență foarte apreciate deoarece psihologia este o știință care poate avea aplicativitate în numeroase domenii sociale și economice. Tinerii care urmează astfel de cursuri se pot concentra asupra studiului legat de comportamentul uman, dar și asupra metodelor ce pot fi utilizate pentru a dezvolta terapii sau modele comportamentale.

Pe piața muncii vei putea găsi slujbe de psiholog terapeut în numeroase instituții, consilier sau specialist în dezvoltarea copilului. Dacă te simți atras de acest domeniu poți solicita consilierilor Edmundo ofertele educaționale ale universităților partenere în acest domeniu de licență.

9. Studii pentru dezvoltarea competențelor

Alegerea unui program de licență din aceste domenii nu garantează automat găsirea unui loc de muncă, dar șansele de construire a unei cariere profesionale de succes sunt crescute, deoarece în anii de studiu vor fi dezvoltate competențe care mai apoi îți vor da posibilitatea să te integrezi mai ușor la locul de muncă. Universitățile din străinătate pun accent pe învățarea practică și dezvoltarea unor programe bazate pe găsirea unei slujbe încă din perioada anilor de studiu.

Studiază unul din domeniile care te fascinează!

Dacă te-ai hotărât ce studii vrei să faci sau dacă ai mai multe opțiuni și nu te poți decide, poți lua legătura cu consilierii noștri Edmundo, care te pot ajuta să găsești programul de licență potrivit pentru tine.

Le poți scrie AICI, iar ei îți vor răspunde tuturor întrebărilor tale!

Dacă ești curios de tot ce se întâmplă la universitățile partenere EDMUNDO, ne poți urmări pe Facebook sau pe Instagram!

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)