Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Alege să studiezi la Universitatea de Științe Aplicate Hanze

Universitatea de Științe Aplicate Hanze, din Groningen, este cea mai mare universitate de științe aplicate din nordul Olandei. Aceasta a fost prima universitate de științe aplicate care a fondat o școală internațională de afaceri în Olanda. Mai mult, este singura instituție de învățământ superior din Olanda care deține o academie de arte și un conservator.

În 1986, Groningen a fost primul oraș din Olanda unde 16 din cele 24 de școli profesionale s-au contopit într-o instituție mai mare. Prin urmare, Hanze a devenit rapid una dintre cele mai mari universități de științe aplicate din țară, iar datele sugerează că numărul studenților crește în fiecare an.

Universitatea de Științe Aplicate Hanze are unități de învățământ în Groningen, Assen, Leeuwarden și Amsterdam, cu aproximativ 28.000 de studenți și 3.000 de membri ai personalului. Universitatea a primit denumirea Hanze cu mulți ani în urmă, după Liga Hanseatică (n.r. Hanze), care era o formațiune esențială pentru comerțul internațional, în trecut. Olanda a avut multe orașe hanseatice de-a lungul timpului, inclusiv Groningen fiind unul.

Descoperă mai jos toate beneficiile studiului la Universitatea Hanze, din Olanda.

CUPRINS

     1. De ce să alegi Universitatea Hanze

     2. Programele de studiu

           2.1. Licență

           2.2. Master

       3.  Viața de student la Hanze

           3.1. Activități Sociale

           3.2. Burse

           3.3. Cazare

           3.4. Costurile de trai

 

1. De ce să alegi Universitatea Hanze?

Universitatea de Științe Aplicate Hanze este o universitate de științe aplicate, care educă profesioniști calificați și dedicați, de peste două secole. Aceasta are peste 2500 de parteneriate și 6 acorduri profesionale pentru dezvoltarea studenților săi. Focusul acesteia este de a forma studenții săi astfel încât să fie pregătiți pentru toate provocările de pe piața muncii.

În ciuda tuturor schimbărilor, un lucru a fost constant de la bun început: dorința universității de a contribui la societate. Scopul fondatorilor universității a fost să le ofere celor cu resurse limitate o oportunitate de a primi o educație. Chiar și atunci, rolul social al universității a fost o trăsătură principală. Dar la fel au fost și antreprenoriatul, împlinirea de sine, aplicarea, utilitatea, competența și expertiza, valori care continuă să fie relevante pentru Universitatea Hanze și în prezent.

Ele stau la baza misiunii universității și sunt reflectate în deviza lor – Împărtășește-ți talentul. În ultimii ani, învățământul propus de universitate a devenit și mai strâns integrat cu cercetarea aplicată și cu practica profesională. În patru centre de cercetare și două centre de expertiză se lucrează constant pentru diferite proiecte de importanță internațională.

Universitatea de Științe Aplicate Hanze este cea mai mare universitate de științe aplicate din nordul Olandei. Este clasată în top 200 Education Europe Teaching Rankings 2018, de către Times Higher Education.

Aceasta are ca focus domenii de studiu și cercetare precum Energia, Îmbătrânirea Sănătoasă sau Antreprenoriatul.

01 hanzehogeschool droninger

Predarea de la Hanze pune accent pe experiența practică, misiunile axate pe carieră și studiile de caz din viața reală. Lectorii își aduc propria experiență de lucru, iar universitatea are o rețea de parteneri internaționali. Această abordare practică te pregătește pentru o carieră și îți oferă abilități care îi vor impresiona pe viitorii angajatori.

Absolvenții au ajuns să lucreze cu companii multinaționale de top precum Volkswagen, Skoda, SEAT sau Adidas. Aceștia sunt încurajați să rămână și să lucreze în Olanda după absolvire, multora dintre ei oferindu-li-se locuri de muncă după terminarea studiilor.

2. Programele de studiu 

În prezent, universitatea găzduiește 28.432 de elevi, dintre care 8,1% sunt studenți internaționali. Aceasta oferă 54 de programe de licență (din care 15 predate în engleză și germană) și 19 programe de master (din care 12 predate în engleză).

2.1. Licența

Alegerea unui program de licență poate fi o provocare, mai ales atunci când ai mai multe opțiuni din care să alegi. La Universitatea de Științe Aplicate Hanze poți aplica pentru următoarele domenii:

 • Artă
 • Științe Sociale
 • Business
 • Economie
 • Sănătate
 • Inginerie

2.2. Master

Pe lângă programele de licență, Hanze oferă mai multe programe de master. Faptul că aceste programe sunt dezvoltate în strânsă cooperare cu companii, organizații și instituții naționale și internaționale, le face practice și utile pentru viitorii profesioniști.

Universitatea oferă programe de master cu normă întreagă și part-time. Accentul se pune pe cercetarea aplicată. Programele de master conduc la titluri de master recunoscute internațional: Master of Arts (MA), Master of Science (MSc) și Master of Business Administration (MBA). Așadar, dacă te gândești să aplici la master poți alege dintr-o gamă variată de domenii.

5 herning at 5170

3. Viața de student la Hanze

Viața studenților este îmbogățită cu organizații, cluburi și activități extrașcolare.

Pentru a oferi un bun venit noilor studenți internaționali, se organizează o zi internațională de introducere în fiecare semestru.

În timpul Zilei de Bun venit ți se va prezenta Universitatea de Științe Aplicate Hanze. Programul de studiu ales de tine va avea, de asemenea, un tur introductiv care îți va prezenta programul, personalul, precum și viitorii tăi colegi. Vei obține informații despre programe, consiliere, facilități, module și proiecte, printre altele. Informațiile cu privire la datele și orele pentru cursurile tale îți vor fi trimise tot în acea perioadă.

În această perioadă (n.r. aprilie, 2020), Universitatea organizează online diferite webinarii de prezentare a instituției, cu scopul de a fi mai aproape de toți viitorii studenți și de a le oferi acestora informații utile despre toate facilitățile acesteia.

3.1 Activități sociale

Situat în nordul Olandei, Groningen este un oraș studențesc, jumătate din cetățenii săi având sub 35 de ani. Groningen are o populație de 202.747 locuitori și se mândrește cu un centru pitoresc, înconjurat de o zonă rurală relaxantă. Harta orașului Groningen datează din Evul Mediu timpuriu, multe clădiri vechi din centru aratând încă marea istorie a Groningenului. Orașul nu este doar interesant din punct de vedere istoric, deoarece are și o arhitectură modernă impresionantă, facilități sportive excelente și accesibile, precum și o viață de noapte pentru studenții dornici de petrecere.

Olanda poate fi o țară foarte accesibilă și dacă îți dorești să călătorești pe perioada studiilor, fiind aproape de Londra, Berlin sau Paris. Câte minunății de vizitat, nu? 🙂

Cu peste 50.000 de studenți (25% din populație), Groningen este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune orașe pentru studii în Olanda. Groningen a fost ales chiar cel mai bun oraș studențesc al țării în 2015, 2016 și 2018 (Elsevier).

eliott reyna jcepn62owl4 unsplash

Există numeroase societăți studențești și asociații internaționale cu sediul în oraș, care îți îmbunătățesc experiența socială și te ajută să te simți ca acasă. Mai mult, orașul are, de asemenea, o mulțime de opțiuni pentru iubitorii de cumpărături.

În plus, Olanda în sine este clasată ca una dintre cele mai fericite și sigure țări din lume, motivul pentru care viața aici poate fi o plăcere cât timp vei studia la Hanze University.

3.2 Burse

Există o serie de burse disponibile pentru viitorii studenți de la Universitatea de Științe Aplicate Hanze. Anumite burse sunt finanțate (sau cofinanțate) de Universitatea Hanze și altele de guvernul olandez. Prin oferirea de sprijin financiar studenților internaționali, universitatea și partenerii săi se străduiesc să ofere oamenilor din întreaga lume acces la învățământul superior.

Viitorii studenți care sunt membrii ai Uniunii Europene pot aplica pentru un împrumut necesar acoperirii costurilor de studiu. Autoritatea care se ocupă de aceste împrumuturi se numește DUO și găsești mai multe informații despre condițiile de accesare a împrumutului aici.

Poți opta pentru diferite burse dacă vrei să studiezi la master în Olanda. Hanze are o listă de burse pentru care poți aplica și pe care o poți vedea aici.

3.3 Cazare

Universitatea Haze oferă cazare studenților și te ajută să găsești acomodare în diferite spații de locuire, însă totul este contra-cost. Aceste spații sunt limitate, motive pentru care este nevoie să aplici pentru ajutor cât de devreme posibil, după confirmarea înscrierii tale la facultate.

În cazul în care nu vei reuși să aplici pentru unul dintre spațiile respective, poți oricând opta pentru varianta de închiriere a unui apartament.

parker gibbons tm2f4snxuo0 unsplash

3.4 Costurile de trai

Olanda este o țară destul de accesibilă ca și costuri. Taxele de studiu și cele de trai sunt mai mici, de exemplu, decât în UK.

Viața în Groningen te poate costa ≈ 830 de EURO pe lună, fără costurile pentru chirie sau pentru școală, de care îți spuneam că le poți acoperi cu un împrumut. Această sumă include chirie, cărți, mâncare, costurile de ieșit în oraș, transport, utilități etc.  Poți găsi mai multe detalii în timp real despre costurile de trai in Groningen aici.

Mai jos vei găsi cheltuielile lunare ale unui student. Aceste sume sunt medii și pot varia în funcție de stilul tău de viață.

 • Locuință: între ≈ 350 -650 €
 • Produse alimentare: ≈ 150 – 250 €
 • Cărți: ≈ 63 €
 • Transportul public: ≈ 62 € (dacă nu deții un card OV de călătorii)
 •  Ieșiri / sport/ haine: ≈ 157 €
 • Costurile de asigurare variază pentru studenții internaționali: ≈ 100 – 120 €
 • Utilizare telefonică: ≈ 26 €

Ia legătura cu un consilier EDMUNDO care te poate ajuta GRATUIT să aplici la Hanze University of Applied Sciences. 

Dacă vrei să te înscrii la această universitate poţi trimite aplicaţia ta online, cu ajutorul unui consilier EDMUNDO, până la:

 • Data de 1 mai
 • Luna iulie (Pentru facultățiile de științe aplicate)

Vrei să afli mai multe detalii despre Universitatea Aarhus? Ne poţi contacta oricând aici sau pe paginile noastre de social media: Facebook sau Instagram.

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)